Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: 'Max niet de reden van vertrek Ricciardo'

Het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull kwam ook voor Jos Verstappen als een verrassing. De vader van Max vindt de overstap naar Renault een onlogische keuze.

Ricciardo rijdt vanaf 2014 voor Red Bull, maar koos ervoor om aan het einde van dit seizoen de overstap te maken naar Renault. Een keuze die Jos Verstappen niet begrijpt, zo laat hij Sky Sport s weten.

"Ik weet niet of Daniel nu de juiste beslissing heeft genomen. Hij gaat van een topteam naar een subtopper. Ik zou diezelfde keuze niet gemaakt hebben", aldus Verstappen senior. Boze tongen beweerden dat Max Verstappen ook een van de redenen was van het vertrek van Ricciardo. De Nederlander zou bij Red Bull de absolute nummer een zijn. Jos Verstappen ontkracht deze verhalen: "Dat heeft er niets mee te maken. Max en Daniel kunnen het prima met elkaar vinden. Op de baan zijn ze serieus, maar daarbuiten is de sfeer ontspannen."

In 2019 is de jonge en onervaren Pierre Gasly de teamgenoot van Max Verstappen. Volgens vader Jos zal de Nederlander geen nummer één status binnen het team krijgen. "Dat zal niets veranderen binnen het team. De filosofie is en blijft dat coureurs binnen Red Bull een gelijke behandeling staan en dezelfde onderdelen krijgen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden