© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen: 'Max niet de reden van vertrek Ricciardo'

24 aug. 2018 18:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull kwam ook voor Jos Verstappen als een verrassing. De vader van Max vindt de overstap naar Renault een onlogische keuze.

Ricciardo rijdt vanaf 2014 voor Red Bull, maar koos ervoor om aan het einde van dit seizoen de overstap te maken naar Renault. Een keuze die Jos Verstappen niet begrijpt, zo laat hij Sky Sports weten.

"Ik weet niet of Daniel nu de juiste beslissing heeft genomen. Hij gaat van een topteam naar een subtopper. Ik zou diezelfde keuze niet gemaakt hebben", aldus Verstappen senior.

Boze tongen beweerden dat Max Verstappen ook een van de redenen was van het vertrek van Ricciardo. De Nederlander zou bij Red Bull de absolute nummer een zijn. Jos Verstappen ontkracht deze verhalen: "Dat heeft er niets mee te maken. Max en Daniel kunnen het prima met elkaar vinden. Op de baan zijn ze serieus, maar daarbuiten is de sfeer ontspannen."

In 2019 is de jonge en onervaren Pierre Gasly de teamgenoot van Max Verstappen. Volgens vader Jos zal de Nederlander geen nummer één status binnen het team krijgen.

"Dat zal niets veranderen binnen het team. De filosofie is en blijft dat coureurs binnen Red Bull een gelijke behandeling staan en dezelfde onderdelen krijgen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen