Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen: "Misschien had Max na de kwalificatie beter niks kunnen zeggen"

Jos Verstappen geniet van zijn zoon, die zijn hart volgens hem altijd op zijn tong heeft liggen. Afgelopen racecweekend kwam dat Max Verstappen echter duur te staan. Misschien had hij beter kunnen handelen, weet ook vader Jos.

Verstappen pole mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de kwalificatie voor de Mexicaanse Grand Prix kwam Max Verstappen in opspraak, omdat hij aan het einde van de sessie gele vlaggen na een crash van Valtteri Bottas zou hebben genegeerd. Tijdens de persconferentie sprak de Red Bull-coureur vervolgens enigszins laconiek, wat hem op veel kritiek kwam te staan.

Vader Jos weet dat zijn zoon altijd recht voor zijn raap is, maar op die desbetreffende zaterdag was het verstandiger geweest als hij zijn mond had gehouden: "Het is een goede leerschool geweest voor Max. Hij is iemand die zijn hart op de tong heeft liggen en precies zegt hoe het is, maar blijkbaar kan dat niet altijd in topsport", zo stelt Verstappen senior vast tegenover de camera van Ziggo Sport.

"Hij had beter niks kunnen zeggen, maar hij is altijd recht voor zijn rap. Dat is het leuke aan hem", zo vervolgt Jos zijn verhaal. "Op sommige momenten, zoals deze, had hij misschien beter even zijn mond moeten houden en niks moeten zeggen."

Toch kan de oud-Formule 1-coureur zeker wel begrip opbrengen voor de uitlatingen van zijn zoon na afloop van de kwalificatie: "Ik snap het wel hoor, want normaal krijg je van je team snel te horen wat er wel of niet gedaan moet worden als er een ongeluk is gebeurd. Maar als er niks gezegd wordt, wat doe je dan?"

"Hij zat in zijn beste ronde van het hele weekend, wilde die poleposition zo graag hebben. Dan is er nog maar één bocht te gaan, dus heeft is hij gewoon vol gas doorgegaan. Hij was echter niet de enige die dat daar deed en daar baalde Max eigenlijk nog wel het meeste van, dat hij de enige was die straf heeft gekregen", aldus Verstappen senior.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt teruggeblikt op het Mexicaanse Grand Prix-weekend.

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP