Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen: "Misschien had Max na de kwalificatie beter niks kunnen zeggen"

Jos Verstappen geniet van zijn zoon, die zijn hart volgens hem altijd op zijn tong heeft liggen. Afgelopen racecweekend kwam dat Max Verstappen echter duur te staan. Misschien had hij beter kunnen handelen, weet ook vader Jos.

Verstappen pole mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de kwalificatie voor de Mexicaanse Grand Prix kwam Max Verstappen in opspraak, omdat hij aan het einde van de sessie gele vlaggen na een crash van Valtteri Bottas zou hebben genegeerd. Tijdens de persconferentie sprak de Red Bull-coureur vervolgens enigszins laconiek, wat hem op veel kritiek kwam te staan.

Vader Jos weet dat zijn zoon altijd recht voor zijn raap is, maar op die desbetreffende zaterdag was het verstandiger geweest als hij zijn mond had gehouden: "Het is een goede leerschool geweest voor Max. Hij is iemand die zijn hart op de tong heeft liggen en precies zegt hoe het is, maar blijkbaar kan dat niet altijd in topsport", zo stelt Verstappen senior vast tegenover de camera van Ziggo Sport.

"Hij had beter niks kunnen zeggen, maar hij is altijd recht voor zijn rap. Dat is het leuke aan hem", zo vervolgt Jos zijn verhaal. "Op sommige momenten, zoals deze, had hij misschien beter even zijn mond moeten houden en niks moeten zeggen."

Toch kan de oud-Formule 1-coureur zeker wel begrip opbrengen voor de uitlatingen van zijn zoon na afloop van de kwalificatie: "Ik snap het wel hoor, want normaal krijg je van je team snel te horen wat er wel of niet gedaan moet worden als er een ongeluk is gebeurd. Maar als er niks gezegd wordt, wat doe je dan?"

"Hij zat in zijn beste ronde van het hele weekend, wilde die poleposition zo graag hebben. Dan is er nog maar één bocht te gaan, dus heeft is hij gewoon vol gas doorgegaan. Hij was echter niet de enige die dat daar deed en daar baalde Max eigenlijk nog wel het meeste van, dat hij de enige was die straf heeft gekregen", aldus Verstappen senior.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt teruggeblikt op het Mexicaanse Grand Prix-weekend.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"