© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen: "Mooie inhaalacties, maar heb liever dat hij ze bij Hamilton doet"

26 aug. 2018 17:45 René Oudman 6 reacties
Na afloop van de Grand Prix van België waren er voor het eerst in jaren eens tevreden gezichten te zien in het kamp Verstappen. Voor de eerste keer in diens Formule 1-carrière reed Max Verstappen namelijk naar een podiumplaats in dat wat gezien wordt als zijn thuisrace. Vader Jos keek toe en zag dat het goed was.

"Max heeft een goede race gereden", laat Verstappen senior voor het Red Bull Energy Station weten tegenover onder meer Racingnews365. "De inhaalacties die hij maakte waren mooi." Verstappen junior had na een mislukte kwalificatie aan moeten vangen vanaf P7, om vanuit die positie naar een keurige derde stek te rijden.

Om die plek te bereiken moest de RedBull-coureur zich onder meer langs voormalig F3-concurrent Esteban Ocon werken. De move waarmee hij de Fransman het nakijken gaf vertoonde veel gelijkenis met een inhaalmanoeuvre die hij vier jaar geleden plaatste. "Het was een hele mooie actie, met de DRS wisten we natuurlijk wel dat Max sneller was - al loopt die Mercedes-motor natuurlijk harder."

Of Verstappen senior speciale gevoelens aan de inhaalactie overhoudt? "Haha, ik heb liever dat hij dat bij Hamilton doet", besluit de 46-jarige met een knipoog

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen