Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: "Mooie inhaalacties, maar heb liever dat hij ze bij Hamilton doet"

Na afloop van de Grand Prix van België waren er voor het eerst in jaren eens tevreden gezichten te zien in het kamp Verstappen. Voor de eerste keer in diens Formule 1-carrière reed Max Verstappen namelijk naar een podiumplaats in dat wat gezien wordt als zijn thuisrace. Vader Jos keek toe en zag dat het goed was.

"Max heeft een goede race gereden", laat Verstappen senior voor het Red Bull Energy Station weten tegenover onder meer Racingnews365 . "De inhaalacties die hij maakte waren mooi." Verstappen junior had na een mislukte kwalificatie aan moeten vangen vanaf P7, om vanuit die positie naar een keurige derde stek te rijden.

Om die plek te bereiken moest de RedBull-coureur zich onder meer langs voormalig F3-concurrent Esteban Ocon werken. De move waarmee hij de Fransman het nakijken gaf vertoonde veel gelijkenis met een inhaalmanoeuvre die hij vier jaar geleden plaatste. "Het was een hele mooie actie, met de DRS wisten we natuurlijk wel dat Max sneller was - al loopt die Mercedes-motor natuurlijk harder." Of Verstappen senior speciale gevoelens aan de inhaalactie overhoudt? "Haha, ik heb liever dat hij dat bij Hamilton doet", besluit de 46-jarige met een knipoog

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"