Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: "Na Monaco voerde ik het hardste gesprek met Max"

Daar waar Max Verstappen gaat, is doorgaans vader Jos Verstappen ook nog altijd te vinden. Sr. maakt Max Verstappen van dichtbij mee en ziet zijn zoon nog altijd evolueren.

Max Verstappen gaat zijn vijfde volledige jaar in de Formule 1 in. Ondanks zijn leeftijd van 21 jaar stellen velen dat hij daarmee jong talent af en inmiddels een ervaren rot is. Vader Jos Verstappen is een iets andere mening toegedaan: "Ik zou zeggen dat hij een ervaren, jong talent is", aldus de voormalig Benetton-coureur in gesprek Verstappen.nl .

Ondanks zijn ervaring maakte Verstappen in zijn vierde jaar in de Formule (2018) met name aan het begin van het seizoen enkele fouten. "Vooral de buitenwereld maakte daar een probleem van", zegt Jos Verstappen daarover. "Met Max zelf was er echter niet zoveel aan de hand, al had ik na de Grand Prix van Monaco misschien wel het hardste gesprek tot nu toe met hem." Nadien heeft Jos zijn zoon alleen maar zien groeien zien doen waar hij in zijn ogen het beste in is: "Inhalen, dat kan Max als geen ander. Hij was in de tweede helft van 2018 beresterk. Hij is risico's blijven nemen, maar dat moet ook als je niet vooraan start. Hij heeft het ontzettend goed gedaan en in dit nieuwe jaar ook weer perfect begonnen. Dat heeft hij echt goed opgepakt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"