Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Jos Verstappen: "Na wat er gebeurde in Monaco dacht Max 'nu is het klaar'"

Jos Verstappen kijkt terug op een rollercoaster van een jaar voor zoon Max Verstappen. De voormalig F1-coureur herkent zich in de drive en de toewijding van zijn zoon.

Verstappen Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een bloedstollende titelstrijd in 2021 veroverde Max Verstappen de wereldtitel al in Japan, een aantal races voor het einde van het jaar. Toch was het een jaar met ups en downs, dat weet vader Jos Verstappen als geen ander. Eerder in het seizoen leek het er nog niet op dat Max de absolute favoriet was voor de titel.

Rustig toekijken was het volgens Jos zeker niet, zo legt hij uit bij De Limburger. "Het kon alle kanten op. Na de eerste drie races dacht ik dat het niet meer goed kwam. Het team heeft toen snel en goed gereageerd. Het probleem zat hem vooral in het overgewicht van de auto. Toen dat was opgelost, was de auto naar Max zijn wensen."

Vader Jos ziet de Grand Prix van Monaco als een belangrijke ommekeer in het kampioenschap. "Wat daar gebeurde heeft hem zo getriggerd dat hij dacht: en nu is het klaar." De GP van Monaco was onlangs nog hét gesprek in de Formule 1, nadat er geruchten waren over een opzettelijke crash van Red Bull-teamgenoot Sergio Perez. Jos wilde niet ingaan op de reden van Verstappens weigering aan de kant te gaan in Brazilië.

Jos Verstappen: "Het is wel waarom Max zo goed is"

Verstappen bleek uiteindelijk vrijwel onverslaanbaar te zijn in 2022. De Nederlander kende een fantastisch seizoen en de overwinningen bleven maar komen: vijftien in totaal. Jos Verstappen is trots: "Dat zit in de familie. Zo zitten we in elkaar. Als we iets doen, dan moet daar alles voor wijken. Alles moet 100%."

"Dat heeft natuurlijk ook consequenties. Kijk wat er in Brazilië is gebeurd. Soms trekt die manier van leven en werken je ook omlaag, maar het is wel waarom Max zo goed is. Zo is hij groot geworden, al heeft hij een iets ander karakter", aldus de rallycoureur. Zelf zat hij er ook mee, wat er in Sao Paolo gebeurde en vooral de reactie van iedereen buiten Red Bull.

"Ik ben dan niet te genieten en er de hele week mee bezig. Zo zit ik in elkaar. Max werd afgeschilderd als de boeman, terwijl dat onterecht is. Ik twijfelde of ik wel naar Abu Dhabi zou komen, maar ik ben toch maar op het vliegtuig gestapt", aldus vader Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

19 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"