Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen oppermachtig naar zege in Rally des Ardennes

Jos Verstappen heeft voor de tweede keer in een week tijd een rally op zijn naam geschreven. De Nederlander was oppermachtig in de Rally des Ardennes.

Als Jos Verstappen aan een rally deelneemt, pakt hij steeds vaker podiums en overwinningen. De voormalig Formule 1-coureur schreef vorige week al de Rally van Hannuit op zijn naam en pakte dit weekend de overwinning in de Rally des Ardennes. Verstappen won zeven van de twaalf proeven en profiteerde ook van een uitvalbeurt van Bastien Rouard. De lokale held moest opgeven omdat hij geen reservewielen meer over had na een reeks lekke banden.

Verstappen moest in de openingsfase wel even aan de bak. Hij kende het parcours nog niet zo goed en eindigde drie keer als tweede in de eerste omloop. Verstappen zegt er het volgende over op Verstappen.com. "In de tweede ronde, op banden voor droog weer, ging het een stuk beter. Jammer dat Rouard moest opgeven, maar ik vermoed dat hij te veel risico’s moest nemen omdat hij nog op regenbanden stond. Bij ons speelde mijn gebrek aan parcourskennis me parten in de eerste ronde.”

De uiteindelijke voorsprong van Verstappen? 37,5 seconden op de nummer twee, Maxime Potty. De Belg gooide na acht proeven de handdoek al in de ring. "Op de vier komende proeven kan ik geen 40 seconden goed maken op Jos, die echt hard gaat. Ik ben al blij als ik zijn tijden kan evenaren. Ik probeer gewoon mijn vertrouwen terug te krijgen na een minder gelukkige openingsronde."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China