Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen over bijzondere tweede titel Max: "De manier waarop was jammer"

Wat Jos Verstappen betreft was het ontzettend jammer hoe Max Verstappen in 2022 tot wereldkampioen werd uitgeroepen. Onduidelijkheid over het aantal uit te delen punten 'haalde veel van emotie weg'.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen won de verregende Formule 1 Grand Prix van Japan op dominante wijze. Echter, omdat Charles Leclerc tweede was geworden, was Verstappen nog geen kampioen, zo oordeelde men. Toen duidelijk werd dat Leclerc een tijdstraf kreeg voor een verdedigende actie op Sergio Perez, kwam men volgens de eerst berekeningen alsnog één punt tekort. Want het zou toch om een race met halve punten gaan?

Van dat laatste ging vrijwel iedereen uit, want er was minder dan 75% van de raceafstand voltooid. Echter, halve punten worde pas uitgedeeld als een race niet meer hervat kan worden. Volgens de letter van het reglement was de race echter wel gewoon gefinisht toen Max Verstappen onder het zwart-wit-geblokt door reed, getimede race of niet.

Verstapen kreeg daardoor in de eerste minuten na de race gemengde signalen. Was hij kampioen of niet? 'Ja' zo luidde uiteindelijk het definitieve antwoord. De nu tweevoudig kampioen kan er weken later wel om lachen en noemt het in gesprek met Viaplay zelfs 'wel grappig', maar vader Jos Verstappen kan er nog wel van balen.

"Dat nam veel van de emotie weg", zo leg hij uit tegenover hetzelfde medium. "Zelfs toen het verteld werd, wisten we niet goed wat er gaande was. Dus dat was wel jammer. Maar dat neemt niet weg dat zo'n wereldtitel wel een geweldige prestatie is."

Ook interessant:

Red Bull is niet alleen een heel succesvol Formule 1-team, het is ook een geoliede PR-machine. Keer op keer weet het team van Max Verstappen en Sergio Perez vriend en vijand te verbazen met de vetste stunts met Formule 1-auto's. Hieronder de vijf vetste stunts!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez