© Darren

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen over winst op Le Mans: 'Eén van mijn mooiste overwinningen'

15 jun. 2018 13:04 Jan van der Burgt 0 reacties
Het is vandaag precies tien jaar geleden dat Jos Verstappen samen met Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn met Van Merksteijn Motorsport de 24 uur van Le Mans won in de LMP2-klasse. Verstappen bewaart goede herinneringen aan dat weekend.

Jos Verstappen won Le Mans tien jaar geleden

"Het was gigantisch mooi. De zege in de Le Mans behoort zeker tot mijn mooiste overwinningen, samen met bijvoorbeeld die in de A1GP en de Masters op Zandvoort. Of het mijn allermooiste was, durf ik niet te zeggen", aldus Verstappen in gesprek met Motorsport.com.

Die overwinning volgde op diverse successen in de European Le Mans Series datzelfde seizoen. Jos Verstappen kon met de Porsche RS Spyder vanaf de eerste minuut lezen en schrijven: "Het was de perfecte race-auto. Dat ding had enorm veel grip en was perfect in balans."

In de 24 uur van Le Mans had Van Merksteijn Motorsport eigenlijk enkel iets te duchten van Team Essex, dat met eenzelfde RS Spyder aantrad. Maar technische problemen bij dat team en een ongeëvenaarde stint van Verstappen in de natte nacht gaven Verstappen, Bleekemolen en Van Merksteijn een ruime voorsprong. Van Merksteijn mocht als financierder van het hele project de fraaie wit-paarse bolide over de streep sturen.

Een jaar later zou Jos Verstappen terugkeren op Le Mans. Met Aston Martin ging hij het avontuur in de LMP1 aan, maar zonder succes. Negen jaar later geeft Jos Verstappen aan een nieuw Le Mans-avontuur niet uit de weg te gaan, mits de voorwaarden goed zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen