Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen pakt zijn eerste podium in Hongarije

Op 14 augustus 1994 scoorde Jos Verstappen zijn eerste podiumplaats in de Formule 1. De vader van Max Verstappen verbaasde daarmee iedereen en was lange tijd de meest succesvolle Nederlandse Formule 1 coureur.

Waar de carrière van zoon Max Verstappen vanaf zijn intrede in de Formule 1 succesvol verloopt, gold dat duidelijk niet voor Jos Verstappen. De Nederlander reed tijdens zijn Formule 1 loopbaan regelmatig bij teams uit de achterhoede. Echter, in 1994 maakte hij zijn debuut voor het team van Benetton waar hij het moest opnemen tegen niemand minder dan Michael Schumacher. Verstappen was als reserverijder begonnen bij Benetton maar werd al snel gepromoveerd als vervanger van de geblesseerde J.J. Letho. Tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije zat er voor de toen 22-jarige Jos Verstappen niet meer in dan een twaalfde plek. Dit terwijl zijn teamgenoot Schumacher vanaf pole vertrok. De grote vraag is dan ook altijd geweest of beiden wel over hetzelfde materiaal hebben beschikt.

9kUaMUqDhsA

In de race deed Jos wat hij altijd deed, namelijk ontzettend goed starten. Hierdoor klom hij al snel op naar P6 om niet veel later op P4 aan te komen. Het podium lijkt dan uit zicht maar in de slotfase valt Martin Brundle met zijn McLaren vanaf P3 stil waardoor Verstappen ineens als derde over de streep komt. De feestvreugde bij Benetton is groot na de dubbele podiumfinish. Ook Schumacher toont zijn waardering voor de prestatie van zijn jonge teamgenoot en valt hem direct in de armen als Verstappen uit zijn auto klimt. Het was de enige keer dat we Jos Verstappen op het podium zagen staan. Twee weken later tijdens de GP van België behaalde Verstappen opnieuw een derde plek maar stond hij niet op het podium. Zijn teamgenoot Schumacher won in België maar raakte na afloop zijn eerste plek kwijt. Hierdoor schoof Verstappen alsnog op naar de derde plek.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden