Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jos Verstappen smult van Hamilton-idee: 'Zou hem wel naast Max willen zien'

Max Verstappen en Lewis Hamilton bij Red Bull? Die verhalen werden snel de wereld uitgeholpen, maar Jos Verstappen is wel een voorstander, zo laat hij optekenen.

Verstappen Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een belangrijk gespreksonderwerp aan het einde van dit seizoen: heeft Lewis Hamilton nou wel of niet met Red Bull gepraat over een overstap? De Brit ontkende vurig en stelde dat Christian Horner hem had bericht. Hamilton zou uiteindelijk natuurlijk 'gewoon' een nieuw contract bij Mercedes tekenen, terwijl Max Verstappen liet optekenen dat het duo nooit teamgenoten zouden worden. Jos Verstappen, de vader van Max, ziet het wel zitten.

"Dat zou ik wel willen zien", stelt Jos in gesprek met PlanetF1. "Maar ik denk dat iedereen wel weet dat het niet gaat gebeuren. Voor sommige mensen zou het heel leuk zijn om naar te kijken. Er is echter zoveel voorgevallen in 2021, dat het nooit gaat gebeuren, denk ik."

Jos Verstappen stelt dat mensen 'bang' zijn voor Marko

Jos vertelt ook dat Max nooit zenuwachtig is geworden toen hij met Helmut Marko ging samenwerken. Dat geldt niet voor iedereen... "Iedereen is een beetje bang voor Helmut, maar Max had dat niet! Hij zei: 'als ik met mijn vader kan werken, is Helmut heel makkelijk'. Dus ik denk dat hij het zo voelt. Ik was altijd duidelijk en wist wat ik van hem wilde. We hebben alles gegeven. Zo ben ik, en Max ook."

Lijkt Max heel erg zijn vader, bijvoorbeeld qua motivatie? "Iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid. Ik heb hem de mijne laten zien en hij heeft mij dingen zien doen. Hij pikte op wat hij op wilde pikken en hoe hij als persoon wilde zijn. Dus ik denk dat het daar vandaan komt."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen