© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jos Verstappen: "Vettel is gewend dat iedereen voor hem aan de kant gaat"

09 okt. 2018 09:04 Jan van der Burgt 2 reacties
Jos Verstappen kiest in de discussie over wie er nou fout was in de aanvaring tussen Sebastian Vettel en Max Verstappen de kant van zijn zoon. In de ogen van Jos Verstappen had Vettel beter moeten weten toen hij de aanval op de Red Bull-coureur opende.

Jos Verstappen, zelf in de Formule 1 actief van 1994 tot en met 2003, spreekt van een overambitieuze actie van Vettel: "Omdat je daar vertraagt van zo'n 280 tot 200 kilometer per uur is die remzone niet zo heel lang. Sowieso is Spoon een heel moeilijke bocht om in te halen, maar Sebastian Vettel is nu eenmaal gewend dat iedereen voor hem aan de kant kant", aldus Verstappen sr. in gesprek met Peptalk.

Veel mensen gaan ook daadwerkelijk aan de kant, zo stelt vader Jos: "Dat zie je later in de race bij anderen ook wel, maar Sebastian Vettel wéét dat Max iemand is die zich juist niet makkelijk laat inhalen."

Sebastian Vettel gaf al te kennen graag in gesprek te gaan met Max Verstappen over het incident. Een goed idee, denkt de voormalig coureur van onder andere Benetton en Arrows: "Dat geeft Max ook de kans zijn zegje te doen en dat is beter dan dat alles in de publiciteit of op social media wordt uitgevochten."

Op de vraag of Max Verstappen zoveel volwassener is geworden dit seizoen, zo laat het zich immers wel aanzien, kan Jos alleen maar bevestigend antwoorden: "Hij leert elke wedstrijd bij en ik denk zeker dat Max gegroeid is dit jaar. Dat is mooi, want dan hij volgend jaar opnieuw beginnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen