Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Jos Verstappen: 'We weten wat de opties zijn in de toekomst'

Jos Verstappen is er helemaal klaar mee. De vader van Max Verstappen was zwaar teleurgesteld na de zoveelste uitvalbeurt van zijn zoon dit seizoen. Dit seizoen mag van Jos dan ook wel helemaal in de soep lopen, als dat betekent dat de pech volgend seizoen wegblijft.

In het programma Peptalk deed hij als plaatsvervanger van Max Verstappen, die in het vliegtuig naar huis zat, zijn verhaal over de teleurstellend verlopen Grand Prix van Singapore.

De snelle uitvalbeurt van Max vond Jos vooral heel lullig voor Max, die zo'n beetje alle pech dat een coureur kan hebben in één seizoen geperst heeft.

"Hij heeft zich niet eens kunnen bewijzen. Hij heeft alleen de start gedaan en toen heeft iedereen gezien wat er gebeurde", zei Jos over de zoveelste uitvalbeurt van zijn zoon.

"Ik had een voorgevoel dat Max de wedstrijd ging winnen. Max had er heel veel zin in en was ontspannen, dus zo'n afloop verwacht je gewoon niet."

"Vooral voor Max is het heel sneu. Hij had een iets betere start dan Vettel, alleen Kimi had echt een wereldstart. Vettel komt dan als een bezetene naar links, terwijl Kimi licht naar rechts stuurt. Max wordt gewoon afgeknepen en kan geen kant op", analyseert Jos de start.

Voor Jos kan 2018 dan ook niet snel genoeg beginnen. "Laat alles dit seizoen maar gebeuren, dan hebben we dat in ieder geval gehad. Dan kunnen we met een frisse start beginnen in 2018", blikt hij vooruit.

Over de seizoenen na 2018 heeft vader Jos ook wel een idee wat de mogelijkheden zijn, maar hij houdt zijn kaarten nog op zak. Daarbij wordt Max Verstappen voornamelijk gelinkt aan Mercedes.

"We hoeven niet te lobbyen. We weten waar we naartoe kunnen en waar we kunnen blijven", besluit hij met een flauwe glimlach op zijn gezicht.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto