Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: "Wedstrijdleiding had Ocon moeten diskwalificeren"

Max Verstappen leek tijdens de Grote Prijs van Brazilië op weg naar zijn tweede zege op rij, maar kwam in ronde 44 hardhandig in aanraking met de Force India-bolide van Esteban Ocon. Een stop-en-go penalty van tien seconden volgde voor de Fransman, maar in de ogen van Verstappen senior had de wedstrijdleiding harder moeten ingrijpen.

Tegenover De Telegraaf geeft de vader van Max Verstappen zijn visie op het handelen van de wedstrijdleiding. "Persoonlijk vind ik de straf voor Ocon nog erg mild, wat mij betreft hadden ze hem gediskwalificeerd."

Hoewel Ocon volgens de regels het recht heeft om zich van een ronde achterstand te ontdoen, is het vooral de manier waarop hij dit doet volgens Verstappen senior erg knullig. "Hij wil op verse en zachtere banden even laten zien hoe goed hij kan autorijden, maar je ziet op de beelden goed dat hij nog niet voorbij Max is bij het ingaan van de bocht én dan doet hij nog geen poging om Max te ontwijken." De voormalige Formule 1-coureur heeft nog wel een advies voor de FIA, namelijk het verbieden van DRS voor achterblijvers. "Het is niet omdat het nu Max betreft, maar in zo'n situatie zou een achterblijver geen DRS moeten hebben. De leider in de race mag nooit op zo'n manier worden aangevallen."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen