Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Jos Verstappen: "Wedstrijdleiding had Ocon moeten diskwalificeren"

Max Verstappen leek tijdens de Grote Prijs van Brazilië op weg naar zijn tweede zege op rij, maar kwam in ronde 44 hardhandig in aanraking met de Force India-bolide van Esteban Ocon. Een stop-en-go penalty van tien seconden volgde voor de Fransman, maar in de ogen van Verstappen senior had de wedstrijdleiding harder moeten ingrijpen.

Tegenover De Telegraaf geeft de vader van Max Verstappen zijn visie op het handelen van de wedstrijdleiding. "Persoonlijk vind ik de straf voor Ocon nog erg mild, wat mij betreft hadden ze hem gediskwalificeerd."

Hoewel Ocon volgens de regels het recht heeft om zich van een ronde achterstand te ontdoen, is het vooral de manier waarop hij dit doet volgens Verstappen senior erg knullig. "Hij wil op verse en zachtere banden even laten zien hoe goed hij kan autorijden, maar je ziet op de beelden goed dat hij nog niet voorbij Max is bij het ingaan van de bocht én dan doet hij nog geen poging om Max te ontwijken."

De voormalige Formule 1-coureur heeft nog wel een advies voor de FIA, namelijk het verbieden van DRS voor achterblijvers. "Het is niet omdat het nu Max betreft, maar in zo'n situatie zou een achterblijver geen DRS moeten hebben. De leider in de race mag nooit op zo'n manier worden aangevallen."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt