Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Juan Pablo Montoya zet nieuw wereldrecord neer

Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya is dan wel bijna gestopt met professioneel autoracen, hij gaat echter nog altijd als de brandweer. Voor Bugatti zette de zevenvoudig Grand Prix-winnaar een razendsnel wereldrecord neer.

Dit seizoen rijdt Montoya voor het eerst in velen jaren geen volledig seizoen meer in de autosport. De 41-jarige Colombiaan maakte alleen zijn optreden tijdens de Indy500, waar hij als zesde eindigde. Ondanks dat hij nauwelijks meer actief is op het hoogste niveau van de autosport, is hij nog altijd wel te porren voor een snel ritje. Voor Bugatti reed Montoya gisteren namelijk een razendsnel wereldrecord uit de boeken.

Montoya mocht de Bugatti Chiron meenemen om de snelheid van het racemonster te demonstreren. In de Bugatti ligt een 8-liter motor met zestien cilinders en vier turbo's, wat in totaal zo'n 1480 paardenkrachten oplevert. Met de Bugatti Chiron zette Montoya een zeer snel wereldrecord neer. De Colombiaan reed van stilstand naar 400 km/uur en weer naar stilstand in slechts 41,96 seconden. In die 41,96 seconden legde Montoya maar liefst 3,1 kilometer af. Overigens droeg Montoya geen helm tijdens de rit in de auto van 2,4 miljoen euro en kreeg hij bij het remmen maar liefst 2 G te verduren.

Viaplay
x
Uitslag Sprintrace Formule 1 GP China 2024