Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen

Max Verstappen won in Monaco niet zoals Charles Leclerc bijvoorbeeld wel won, maar toch kunnen beide coureurs welhaast in gelijke mate op lof rekenen van de Italiaanse media.

Verstappen FP1 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met name La Gazzetta dello Sport verspilt bijna net zoveel inkt aan Max Verstappen als aan troetelkind en GP-winnaar Charles Leclerc. Ze typeren Leclerc nu niet langer als de 'prins van Monaco', maar juist 'de koning': "Ferrari viert feest, nadat Leclerc zijn slag heeft geslagen", aldus de publicatie die vraagtekens plaatst bij het optreden van Red Bull: "Is de pace van Red Bull aan het instorten?"

Hoe dan ook, in Max Verstappen zien ze nog steeds een groot kampioen. Niet vanwege P6, maar vanwege zijn houding na de race: "De echte kampioenen herken je aan de felicitaties die zij uitdelen als ook anderen winnen. Dat is precies wat Verstappen deed. Er bestaat groot respect tussen die twee en het was dan ook Verstappen die Leclerc als één van de eersten feliciteerde."

"Verstappen kende een onwijs saaie middag, nadat hij foutje van de zaterdag een dag later hard aantikte."

De Corriere dello Sport spreekt van een bevrijdende zondag voor Leclerc: "Eindelijk was het raak voor Ferrari in Monaco, wat nu dus weer Ferrari-terrein is. Leclerc is de koning van zijn eigen land en hij werd door werkelijk iedereen gefeliciteerd, óók door Max Verstappen."

"Het was alweer twee jaar geleden dat Leclerc nog eens won en het werd gevierd alsof hij de wereldtitels had gewonnen. Natuurlijk verandert deze overwinning niet veel aan het kampioenschap, maar wel voor Leclerc persoonlijk en niet zo'n beetje ook. Hij is eindelijk helemaal vrij."

De Corriere della Sera beloont Leclerc met een dikke tien: "Natuurlijk was hij de favoriet, maar onder druk moet je het nog maar wel waar zien te maken."

"Misschien was het de saaiste race, maar voor voor Leclerc was het tegelijkertijd de mooiste. Eindelijk kon hij ook de droom van zijn vader waarmaken. Als kind droomde hij hiervan, nu werd het werkelijkheid", aldus Autosprint.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"