Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Kalff: 'Sainz is meer een teamleider, ze hebben hem en Verstappen ook uit elkaar gehaald'

Bij het beoordelen van de coureurs in de eerste seizoenshelft is Allard Kalff duidelijk: Carlos Sainz is meer de leider van Ferrari dan Charles Leclerc is.

Verstappen Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de zomerstop is het moment aangebroken dat de Formule 1-wereld terugblikt op de eerste seizoenshelft. De analisten van Viaplay doen dit uitgebreid en gaan team na team langs, waarbij Allard Kalff en Kees van de Grint hun oordeel vellen over de prestaties in de eerste twaalf races van 2023 - en in het algemeen.

Kalff deelt 65 punten uit aan Ferrari-rijder Carlos Sainz en legt uit dat hij de Spanjaard meer ziet als een leider dan zijn teamgenoot, Charles Leclerc. "Als je tijdens het radioverkeer luistert en hij zegt: 'Waarom krijg ik die band? Waar rijdt de rest op? Dan wil ik ook die band!"

"Hij wil zeggen: zo wil ik dat we het gaan doen. Daarom vind ik hem meer een leider dan Leclerc. Hij (Charles, red.) kan de snellere zijn van de twee, dat ontken ik niet, maar ik hou ervan dat een man kan zeggen 'zo kan ik het doen'. Vergeet niet hé: Max Verstappen en Carlos Sainz zijn ooit uit elkaar gehaald, omdat dat toch een goede strijd was tussen de twee. Ook achter de schermen", aldus Allard.

Bekijk een deel van In de Slipstream hieronder!

Ook interessant:

Lammers: "Dan zal Red Bull dit F1-succes niet vol kunnen houden"

Samen met RN365 blikt Jan Lammers terug op de eerste seizoenshelft. Hij velt zijn oordeel over Verstappen, Red Bull, de rookies en meer. Check het interview hieronder in de video.

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken