© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Kamaz-rijder Karginov uit Dakar vanwege doorrijden na aanrijding

12 jan. 09:27 René Oudman 0 reacties
De Nederlandse truckers hebben na de rustdag in Dakar 2019 geen concurrentie meer van Andrey Karginov. De 42-jarige Rus is gediskwalificeerd door de organisatie van de rally. Karginov zou tijdens de vijfde etappe zijn ingereden op een groepje toeschouwers.

"Op 279 kilometer in de klassementsproef is er een man van 60 jaar oud gewond geraakt, omdat hij betrokken was bij aan aanrijding met een vrachtwagen. De bestuurder van die vrachtwagen, startnummer 518 Andrey Karginov, is vervolgens doorgereden."

Karginov was een van de sterkste truckrijders van deze editie van de Dakar-rally. De Rus zegevierde na zowel de derde als de vierde etappe en bezette een derde plaats in het algemeen klassement, op zestien minuten en 45 seconden van leider Eduard Nikolaev.

Dankzij de diskwalificatie van Karginov schuiven alle rijders die achter hem stonden in het klassement logischerwijs een plaatsje op, wat betekent dat Gerard de Rooy gepromoveerd is naar de derde plaats en Ton van Genugten nu de vierde plek bezet.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen