Kampioenschap begint te lonken voor ijzersterke Van Kalmthout

26 aug. 2018 10:28 René Oudman 0 reacties
De kans dat er dit jaar een Nederlander kampioen wordt in een autosportklasse, is bijzonder groot. Rinus van Kalmthout vloog gisteravond (zaterdag) op het Gateway Motorsports Park in Madison, Illinois naar de allereerste ovalzege uit zijn carrière. De Hoofddorper ving het voorlaatste raceweekend als kampioenschapsleider aan en bouwt dankzij de zege zijn voorsprong in het klassement logischerwijs uit.

Gestart vanaf een tweede plaats liet Van Kalmthout, of Rinus VeeKay, zoals de Amerikanen hem kennen, er geen gras over groeien. Polesitter Harrison Scott werd in de openingsronde weggezet en vanaf dat moment was de weg vrij voor de 17-jarige Van Kalmthout om te domineren. Onbedreigd reed VeeKay naar zijn vijfde achtereenvolgende zege, nummer zeven van dit seizoen en nummer tien in de Mazda Road To Indy.

Met nog twee races voor de boeg heeft Van Kalmthout 366 punten verzameld, het slechtste resultaat zal hij aan het einde van het seizoen mogen schrappen. Naaste rivaal Parker Thompson staat op 319 punten. De Pro Mazda-jaargang kent nog twee wedstrijden, deze worden volgend weekend verreden op de Portland International Raceway.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen