© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Kampioenschapsleider Hamilton is dankbaar: "Dit voelt als bonus"

29 jul. 2018 17:10 René Oudman 0 reacties
Op vrijdag gaf vrijwel niemand iets voor zijn kansen op een Hongaarse zege, maar op zondagmiddag had Lewis Hamilton 'gewoon' weer de grootste grijns van alle rijders. De Brit vloog op de Hungaroring naar zijn vijfde overwinning van 2018, op met een voorsprong van 24 punten ten opzichte van naaste rivaal Sebastian Vettel de zomerstop in te duiken.

Na afloop van de wedstrijd is Hamilton, die alweer zijn 67ste Grand Prix-zege boekte, gelukkig. "Wat een prachtige dag was dit", jubelt de Mercedes-coureur. "Voor dit geweldige publiek heeft ons team een keurige taak afgeleverd. Ferrari zou dit weekend sterk zijn, dat wisten we allemaal, en deze 25 punten voelen daarom als een bonus. Ik denk dat we het hebben verdiend."

Het kwik liep hoog op in Hongarije: op een gegeven moment was het 33 graden Celsius. In de cockpits werd het nog aanzienlijk warmer, maar dat kon overwinnaar Hamilton niet deren. "Fysiek kon ik het prima volhouden. Het tempo was controleerbaar. Ik denk dat het feestje dat vanavond plaats zal vinden, een grotere aanslag op mijn lichaam zal zijn! Ik moet het team uitvoerig bedanken, ze hebben wederom fantastisch werk geleverd."

Of Hamilton in de zomervakantie rustig op het strand gaat liggen? "Dat denk ik niet, daar ben ik niet het type voor. Ik moet wel actief blijven, ik zal hard trainen om me voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. We moeten sterk aan de start verschijnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen