Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Kan Hulkenberg opnieuw stunten vandaag? "Ónze pace was echt"

Nico Hulkenberg verraste in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje vriend en vijand (als hij die al heeft) met een derde plaats. Was die snelheid die hij liet zien 'echt'? Ja, zo vertelt hij, maar dat zegt niks over de anderen.

Hulkenberg Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen Nico Hulkenberg tijdens de tweede vrije training een setje zachte banden onder zijn Haas-bolide gemonteerd kreeg, vloog hij over de baan. Hij nestelde zich achter Max Verstappen en Fernando Alonso op P3. De vraag na afloop van de dag is dan ook een logische: "Wat die snelheid écht? Kan hij dat vandaag (zaterdag) nog eens herhalen?

"Ja, die snelheid was echt", zo begint Hulkenberg ten overstaan van onder andere RacingNews365 om dat vervolgens in perspectief te plaatsen. "Ónze snelheid was echt, maar ik denk dat de anderen misschien wat ondergepresteerd hebben."

"Er zijn met name een hoop topauto's die echt nog wel iets gaan vinden van vrijdag op zaterdag, dus we moeten zelf in eerste instantie kalm blijven, maar ook realistisch."

Q3 realistischer dan P3

Okay, een derde plek is misschien wat hoog gegrepen op deze zaterdag, maar een plekje in Q3, ligt dat wellicht in het verschiet? "We hopen gewoon op een vlekkeloze dag, waarop we alles uit ons pakket willen persen."

"Maar dat gevecht om Q3 zal weer extreem spannend zijn. Als je naar het middenveld kijkt, zie je gewoon dat vier of vijf teams om hetzelfde stukje asfalt vechten. Het wordt een zware strijd, wederom."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'