© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Kan Max Verstappen het baanrecord verbreken?

08 mrt. 2018 07:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Als het goed is dan zien we Max Verstappen vandaag erg veel op de baan. Red Bull wil hem namelijk hetzelfde programma af laten leggen als Daniel Ricciardo op woensdag. De Australiër kwam tot 165 ronden en verbrak het baanrecord. Vandaag krijgt Verstappen de kans om dat te verbreken in de RB14 van Red Bull.

Red Bull wil programma Ricciardo herhalen bij Verstappen

Red Bull is bezig aan een sterke tweede testweek. Head of race engineering Guillame Rcoqueling is blij met het werk dan Ricciardo verrichte op woensdag en verklapt het plan voor Max Verstappen van vandaag.

"Op veel dagen heb je een heel plan uitgewerkt, maar wordt dat in het eerste uur al in de war geschopt. Woensdag konden we alles precies afwerken zoals gepland." 

"We simuleerden daarbij een Grand Prix weekend. Dit betekent dat we diverse bandencompounds probeerden, lange runs reden met veel brandstof en een volledige racesimulatie uitvoerden." 

"Het zwaarste was het voor Daniel die een dag eerder nog ziek was. Het zijn fitte jongens, maar als je niet fit bent is het een topprestatie om zoveel ronden af te leggen en zelfs nog een 1:18 te noteren." 

Max Verstappen kan zijn borst natmaken vandaag, want hem staat eenzelfde testprogramma te wachten. Daniel Ricciardo verbrak gisteren het baanrecord tijdens een run op de hypersofts. Kan Verstappen als eerste de 1:17 induiken?

"Het was een goede dag voor ons. Vandaag leggen we hetzelfde programma af met Max Verstappen. Hopelijk weten we ons niveau van betrouwbaarheid vast te houden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen