Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Kan Verstappen dit record van Schumacher uit de boeken rijden?

Op Max Verstappen staat dit seizoen geen maat. Hij won zes van de acht races en werd twee keer tweede. Een bijzonder record lonkt voor de Nederlander.

Bij de laatste 20 races stond Max Verstappen stond Max Verstappen 18 keer op de hoogste trede, of op plek 2. Daarbij waren 15 overwinningen. Dit seizoen eindigde hij niet lager dan P2. Alleen in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan moest hij genoegen nemen met een plek achter Sergio Perez.

Met vorig seizoen meegerekend is Verstappen nu 9 keer op rij gefinisht op P1 of P2. De laatste keer dat hij buiten de top 2 reed was in Brazilië '22 toen hij in een chaotische race niet verder kwam dan P6. Met 9 keer P1 of P2 op een rij heeft Verstappen het record nog niet in handen. Michael Schumacher staat met 15 keer P1 of P2 op rij bovenaan dit lijstje.

De Duitse zevenvoudig wereldkampioen vertoonde dit kunststukje in 2002. Vanaf de derde race van het seizoen (Brazilië) tot en met de laatste (Japan) reed hij zich met zijn Ferrari in de top 2 en won daarbij 10 van de 15 races. Wil Verstappen het record van Schumacher verbreken dan zal hij tot en met de GP in Singapore minimaal tweede moeten worden.

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari Slaat grote slag en kaapt twee kopstukken weg bij Mercedes