Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Kans op Formule 1 Grand Prix in Nederland vrij klein'

Sinds het debuut van Max Verstappen in de Formule 1 leeft de koningsklasse van de autosport weer als vanouds in Nederland. Alle reden dus om te proberen om het Formule 1 circus weer naar Nederland te halen.

Zowel het circuit in Zandvoort als het TT-circuit in Assen halen alles uit de kast om Liberty Media te overtuigen dat de Nederlandse Grand Prix terug moet keren op de Formule 1 kalender. Toch acht Prins Bernhard van Oranje de kans niet erg groot dat er binnenkort weer een Nederlandse GP is. In een interview met Formule 1 vertelt de mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort en de promotor van de Grand Prix van Nederland dat het vooral een geldkwestie is. "We zijn in gesprek met Liberty Media maar de kans dat het lukt is niet zo groot." "Veel landen zijn bereid om elke prijs te betalen die de Formule 1 vraagt. De fee die je als organisatie aan Liberty Media betaalt, is al zo'n 20 miljoen dollar. Dat verdient geen enkel circuit terug met de kaartverkoop. Er moet dus geld van investeerders bij en daar zijn we nu mee bezig."

De merknaam Formula 1 Dutch Grand Prix heeft Liberty Media al vastgelegd maar dat zegt volgens Van Oranje niet zoveel. Hij hamert er op dat het vooral van belang is dat iedereen er achter staat. "Bij een Formule 1-demo zitten er al honderdduizend man op de tribune. Vanuit commercieel perspectief is zo'n GP enorm interessant maar dan moeten we het wel met z'n allen willen. Als promotor is het een lastig verhaal maar zolang de kans op een Nederlandse Grand Prix aanwezig is, gaan wij door." Hoewel Van Oranje zich inzet voor Zandvoort maakt het hem uiteindelijk niet uit waar de Nederlandse Grand Prix wordt verreden. "Ik ben de promotor van de Grand Prix van Nederland en als we die race in Assen willen houden, dan doen we het daar. Of in Rotterdam. We moeten eerst zien dat we die Grand Prix op de kalender krijgen, daarna gaat het er pas over op welk circuit dat gaat gebeuren."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi