Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Kans op tweede Chinese Formule 1-Grand Prix neemt toe

Guanyu Zhou zal volgend jaar voor het team van Alfa Romeo uitkomen in de Formule 1. Stefano Domenicali verwacht dat de eerste Chinese F1-coureur wel eens zou kunnen zorgen voor een tweede Grand Prix in China.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Het laatste vrije zitje in de Formule 1 is opgevuld door Guanyu Zhou. De Chinese coureur strijd momenteel in voor het kampioenschap in de Formule 2 en zal volgend jaar naast Valtteri Bottas gaan rijden bij Alfa Romeo. Zhou wordt hiermee de allereerste Chinese F1-coureur en Stefano Domenicali zegt dat het daardoor '100%' realistisch is voor het land om een tweede Grand Prix te organiseren.

"En ik kan verklappen dat een andere Chinese stad al belangstelling heeft getoond om een Grand Prix te houden", onthult de F1-baas tegen The Race. Toch zal de koningsklasse van de autosport volgend jaar geen uitstapje maken naar China.

"Volgend jaar zullen we er niet zijn, niet omdat we niet willen maar vanwege de pandemie. Daarom hebben we het contract dit jaar meteen met drie jaar verlengd, om er zeker van te zijn dat die afspraak staat", geeft Domenicali aan. Hij is ervan overtuigd dat de komst van Zhou meer Chinese F1-fans kan opleveren.

Verstappen en Perez zorgen voor fans

"Ik weet zeker dat Zhou, de eerste Chinese coureur in de Formule 1, een enorme impact zal hebben op de aandacht voor de Formule 1." De Italiaan wijst naar invloeden die coureurs als Max Verstappen en Sergio Perez in hun thuislanden hebben.

"Het bevestigt wat ik al zei over de kracht van de coureurs toen ik in deze functie begon. De coureurs staan in het middelpunt van waar we mee bezig zijn. Zij trekken fans aan en iedereen wil ze zien vechten." Domenicali denkt dat de Formule 1 er, mede door die coureurs, goed voor staat.

Doorstroming opstapklassen naar F1 belangrijk

"We bevinden ons momenteel in een ongelooflijke positie. We hebben zo veel goede coureurs met redelijk lange contracten. De rijders zijn allemaal zeer goed, zeer getalenteerd en betrokken met wat er gebeurt in de wereld. Dat is van toegevoegde waarde en wat dat betreft denk ik dat we een groot belang hebben bij het opleiden van jonge getalenteerde coureurs samen met de FIA."

De F1-baas vindt doorstroming van de opstapklassen naar de Formule 1 dan ook heel belangrijk. "Daarom zien we ook een grote toekomst voor de Formule 3 en de Formule 2. Dat is onderdeel van de piramide die we in handen hebben. Dat is echt het belangrijkste element dat ons in staat zal stellen om groter te worden."

Verstappen is zeker niet kansloos ten opzichte van Hamilton

Wat kan Verstappen tijdens de nieuwe GP van Saoedi-Arabië? Krijgen we weer een dominant optreden van Lewis Hamilton? En hoe gaat Red Bull vs. Mercedes verder? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

5 reacties

x
Breaking Wereldkampioen Verstappen presenteert gouden Formule 1-helm voor 2022