Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

'Kapitale fouten kosten Vettel mogelijk weer de wereldtitel'

Het had de zegetocht van Vettel en Ferrari moeten worden, maar de Italiaanse Grand Prix draaide uit op een nachtmerrie. Hamilton profiteerde van de fouten van Ferrari en voornamelijk van Vettel.

In de eerste ronde elimineerde Vettel zichzelf voor de overwinning. Een slechte exit uit de eerste chicane gaf Hamilton de kans om aan te vallen. Jan Lammers blikt samen met Racingnews365 terug op het incident.

"Hij maakt het zichzelf onnodig moeilijk en mengt zich in lastige gevechten, zonder dat het nodig is. Mogelijk is het toch de spanning, maar Vettel is wel erg slordig. De kans die hij Hamilton bood kwam omdat hij eigenlijk aan het knoeien was in de eerste chicane. Daar zat hij niet lekker, kwam niet goed weg en vervolgens betaalde hij de rekening in de tweede chicane."

Volgens Lammers oogt Vettel onzeker en blijkt dat ook uit zijn acties. "De twijfel en onzekerheid bij Vettel straalt er gewoon vanaf. Hij is weer hard op weg om de titel te verspelen met deze fouten. Vorig jaar deed hij dat ook, toen was Ferrari ook snel onderweg. Dit jaar is Ferrari nog sterker, maar maakt hij cruciale fouten."

Het team van Ferrari maakte vervolgens een grote fout door leider Raikkonen al erg vroeg naar binnen te halen voor zijn enige pitstop. Het anticipeerde op actie bij de Mercedes-pitbox, maar de Duitsers deden een dummy: Het hele team stond buiten, maar Hamilton bleef nog rondenlang doorrijden en profiteerde in de slotfase van zijn betere banden.

"De stop van Raikkonen was veel te vroeg", aldus Lammers. "Ze lieten zich in de luren leggen door Mercedes. De grote fout was dat ze niet vanuit hun eigen kracht dachten, maar zich aan gingen passen aan de concurrentie. Dan sta je altijd met 1-0 achter."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje