Keert Alfa Romeo terug in de Formule 1?

21 nov. 2017 12:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Keert Alfa Romeo terug in de Formule 1? Het Italiaanse automerk wordt al enkele jaren gelinkt aan een terugkeer in de koningsklasse. De laatste weken zijn er diverse geruchten over een samenwerking met het F1-team van Sauber.

Geruchten omtrent terugkeer Alfa Romeo in F1 nemen toe

Ferrari wil van Sauber het opleidingsteam in de Formule 1 maken. De Italianen hebben met Giovinazzi en Leclerc twee zeer grote talenten. Het aantal teams wat ruimte heeft voor jong talent is uiterst beperkt. Zo kreeg Ferrari een 'nee' van Haas te horen toen het verzocht om Giovinazzi toe te voegen aan het raceteam voor 2018. 

Een mogelijkheid is dat Ferrari het team van Sauber van 'Alfa Romeo' motoren voorziet. Op die manier keert het automerk terug in de F1, krijgt Sauber korting op de motoren en Ferrari de kans om zowel Giovinazzi en Leclerc te stallen bij Sauber.

Het kleine team van Sauber kan wel extra financiële steun gebruiken. Dit seizoen zijn de Zwitsers het lelijke eendje in de Formule 1. Ferrari-president Sergio Marchionne laat weten dat hij mogelijkheden ziet.

"Alfa Romeo in de F1 is een mooie optie om jonge Italiaanse coureurs op te leiden. Met Giovinazzi hebben we de beste Italiaanse coureur al onder contract. Er zijn nog andere talenten die moeite hebben om onderdak te vinden. Alfa Romeo zou dan in staat zijn om hen onderdak te bieden."

Sauber liet vorige maand weten dat het met Ferrari in gesprek is over de mogelijkheden voor 2018. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen