Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Keert Alfa Romeo terug in de Formule 1?

Keert Alfa Romeo terug in de Formule 1? Het Italiaanse automerk wordt al enkele jaren gelinkt aan een terugkeer in de koningsklasse. De laatste weken zijn er diverse geruchten over een samenwerking met het F1-team van Sauber.

Ferrari wil van Sauber het opleidingsteam in de Formule 1 maken. De Italianen hebben met Giovinazzi en Leclerc twee zeer grote talenten. Het aantal teams wat ruimte heeft voor jong talent is uiterst beperkt. Zo kreeg Ferrari een 'nee' van Haas te horen toen het verzocht om Giovinazzi toe te voegen aan het raceteam voor 2018. Een mogelijkheid is dat Ferrari het team van Sauber van 'Alfa Romeo' motoren voorziet. Op die manier keert het automerk terug in de F1, krijgt Sauber korting op de motoren en Ferrari de kans om zowel Giovinazzi en Leclerc te stallen bij Sauber.

Het kleine team van Sauber kan wel extra financiële steun gebruiken. Dit seizoen zijn de Zwitsers het lelijke eendje in de Formule 1. Ferrari-president Sergio Marchionne laat weten dat hij mogelijkheden ziet. " Alfa Romeo in de F1 is een mooie optie om jonge Italiaanse coureurs op te leiden. Met Giovinazzi hebben we de beste Italiaanse coureur al onder contract. Er zijn nog andere talenten die moeite hebben om onderdak te vinden. Alfa Romeo zou dan in staat zijn om hen onderdak te bieden." Sauber liet vorige maand weten dat het met Ferrari in gesprek is over de mogelijkheden voor 2018.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi