Kees Koolen over Sainz: 'Ik had wel dood kunnen zijn!'

16 jan. 2018 06:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Kees Koolen gaat momenteel de hele wereld over. De Nederlandse quadrijder rijdt normaal gesproken redelijk in de luwte zijn Dakar Rally, maar na het incident met Carlos Sainz is hij wereldnieuws. Koolen is furieus op de wedstrijdleiding die Sainz nauwelijks bestrafte.

Quadrijder Kees Koolen spreekt van laffe actie wedstrijdleiding

In de zevende etappe ging het mis tussen Kees Koolen en Carlos Sainz. De Peugeot-coureur kwam met een snelheid van ruim 150 kilometer per uur aanvliegen. Op een stuk met veel plassen denderde de Spanjaard vol door en ramde daarbij de quad van Koolen.

De Nederlander crashte daardoor en zag enkele tellen later ook Peugeot-rijder Stephane Peterhansel aan zich voorbij stuiven. Beide coureurs reden vol gas door en hadden geen enkele interesse voor Koolen. 

Koolen was niet gediend van de beschamende actie van de Peugeot-coureurs en informeerde de wedstrijdleiding. Na een 'grondig' onderzoek kreeg Carlos Sainz slechts 10 minuten tijdstraf. Peterhansel die verzuimde om een gecrashte deelnemer te helpen en/of de wedstrijdleiding te waarschuwen kreeg geen straf.

Koolen laat aan Jack Plooij weten dat hij zeer verontwaardigd is en wil in beroep gaan tegen de uitslag. 

"Als een van ons 20 centimeter naar links of rechts had gereden dan was ik gewoon dood geweest!"

"Het gekke is dat de ASO en FIA mij niet eens gehoord hebben. Niemand heeft mij gesproken. Dat is echt schandalig. Ik denk dat ze nog niet goed beseffen tegen wie ze het hebben. Ik heb al meer meegemaakt dan dit."

Aan de collega's van FOX liet Koolen beschadigde onderdelen van zijn auto zien. Carlos Sainz en Peugeot spreken schande van de straf. Zij zijn van mening dat de Spanjaard de Nederlander nooit heeft geraakt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen