Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kelly Piquet

De Braziliaanse Kelly Piquet is sinds oktober 2020 een setje met Formule 1 coureur Max Verstappen, maar zij is meer dan de vriendin van. Wie is Kelly Piquet en wat doet ze? Je leest er hier alles over.

Bekende vader Nelson Piquet

De achternaam ‘Piquet’ is geen onbekende in de Formule 1. Kelly is de dochter van drievoudig Formule 1 wereldkampioen Nelson Piquet. Hij werd in de jaren ‘80 tweemaal wereldkampioen met Brabham en één keer met Williams. Nelson Piquet heeft zeven kinderen uit vier relaties, waar hij samen met Sylvia Tamsma, een Nederlands model, dochter Kelly heeft gekregen. Een aantal van zijn kinderen zijn ook actief in motorsport, onder andere heeft zijn zoon Nelson Piquet jr. in 2008 en 2009 in de Formule 1 bij Renault gereden en Pedro Piquet was actief in de Formule 2.

			© XPB
	© XPB

Kelly Piquet en Max Verstappen

De Formule 1 is bij Kelly niet onbekend, dus het is niet gek dat zij op deze manier Max Verstappen heeft ontmoet. Kelly kent hem namelijk via haar broer Nelson Piquet jr., die bevriend is met de Nederlander. Tijdens een gezellig avondje uit eten in 2016 in Monaco voelde ze al dat er een bepaalde connectie was tussen hen. Ze heeft er alleen niets mee gedaan, mede vanwege het leeftijdsverschil. Kelly Piquet is namelijk negen jaar ouder dan Max. Zij is geboren in 1988 en hij in 1997.

In 2020 kwamen de twee toch weer samen en maakte in 2021 wereldkundig dat ze aan het daten waren. Er zijn in 2022 geruchten geweest dat de twee tortelduifjes uit elkaar waren, maar daar bleek niks van waar te zijn. De dochter van de drievoudig wereldkampioen Piquet noemt haar relatie met Max easy going en ze zijn op dit moment erg gelukkig.

Soms stapt Kelly ook in de auto bij Max Verstappen om een paar rondjes te maken, zoals in zijn Porsche op het circuit van Barcelona. Zij moest hier wel even van bijkomen.

			© Getty Images / Red Bull Content Pool
	© Getty Images / Red Bull Content Pool

Kelly Piquet en Daniil Kvyat

Een jaar na de eerste ontmoeting tussen Kelly en Max begon Kelly te daten met de Russische Formule 1 coureur Danill Kvyat. Hij was toen actief voor Toro Rosso, wat later AlphaTauri is geworden, nadat hij bij Red Bull Racing midden in het seizoen vervangen werd door Max Verstappen. Max haalde na de wissel meteen zijn eerste overwinning binnen tijdens de Grand Prix van Spanje met Red Bull.

Later deed Kvyat ook een boekje open over dat hij wilde stoppen met de Formule 1 na zijn Red Bull ontslag als hij geen nieuwe deal had gevonden.


Dochter Kelly Piquet

Samen met Daniil Kvyat krijgt Kelly Piquet een dochter in juli 2019, genaamd Penelope Kvyat. Een aantal maanden later zetten Piquet en Kvyat een punt achter hun relatie.

Kelly geeft aan dat Max heel erg leuk en lief met haar dochtertje omgaat en zij maakt er ook geen geheim van dat ze graag nog gezinsuitbreiding zou willen in de toekomst.

Levensloop

Kelly heeft op veel plekken van de wereld gewoond en gestudeerd. Zij is namelijk geboren op 7 december 1988 in Duitsland, in de stad Homburg. Hier bracht ze niet haar jeugd door, maar deed dat grotendeels in Zuid-Frankrijk.

Van haar twaalfde tot vijftiende keerde Piquet terug naar Brazilië en later verhuisde ze naar Engeland, waarbij ze studeerde op een kostschool. Ook heeft Kelly in New York gestudeerd aan het Marymount Manhattan College, waarbij ze in de mode terecht kwam. Ze heeft modeshows gelopen als model, maar ook was ze in 2014 columnist voor modetijdschrift Marie Claire. In januari/februari 2023 was Kelly Piquet cover girl voor de Nederlandse Vogue.

Op haar LinkedIn is nu te zien dat ze sinds 2018 aan de slag is als ‘health and wellness coach’ in Monaco.

Kelly Piquet lengte en gewicht

Kelly is ongeveer 1.70 meter lang en weegt ongeveer 55 kilogram.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Onafhankelijke vrouw

Kelly vindt het belangrijk om een onafhankelijke vrouw te zijn en blijven. Zij vertelde bijvoorbeeld aan RTL Boulevard dat ze graag een liefdadigheidsproject voor kinderen te willen realiseren. In Tanzania heeft ze Engelse les gegeven aan kleine kinderen als vrijwilligster en hierdoor is ze geïnspireerd geraakt om zo’n project op te zetten. Ze vond het een zware periode, maar tegelijkertijd ook een van de gelukkigste in haar leven.

Door een onafhankelijke vrouw te zijn, wil ze ook een voorbeeld zijn voor haar dochtertje Penelope.

Vermogen Kelly Piquet

Dat Kelly Piquet een onafhankelijke vrouw is, is ook aan haar vermogen te zien. Vergeleken met het salaris van Max Verstappen is het misschien een schrijntje, maar Kelly kan prima voor zichzelf zorgen. Volgens Essentially Sports bedraagt haar vermogen ongeveer $700.000 tot $1.000.000.

Kelly Piquet als influencer

Kelly Piquet timmert ook aan de weg als influencer, waarbij ze ook regelmatig producten aanprijst. Op Instagram heeft ze bijvoorbeeld 1,1 miljoen volgers (maart 2023) en plaatst voornamelijk foto’s van zichzelf in modieuze outfits, maar ook zie je haar dochter en natuurlijk Max Verstappen regelmatig terugkomen.

Voor de Social Media voor Formule-E heeft ze ook regelmatig een bijdrage geleverd.

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"