Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Wat verdient F1-coureur Max Verstappen?

Max Verstappen is een van de coureurs uit Formule 1. Bij Red Bull Racing beschikt hij over een contract tot en met 2020, waarbij hij over een gezond salaris beschikt. Verstappen verdient de nodige miljoenen per jaar.

© Getty Images/Red Bull Contentpool

Formule 1-coureurs verdienen miljoenen per jaar en bij toppers als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel loopt dit op tot bedragen van dertig à veertig miljoen euro per jaar.

In oktober 2017 tekende Max Verstappen een nieuw contract bij Red Bull, wat loopt tot en met 2020. Zijn jaarsalaris wordt ingeschat op minimaal tien miljoen euro exclusief bonussen. Hoe beter Verstappen presteert, hoe hoger zijn salaris is. Red Bull verwijst geruchten over een salaris van dertig miljoen naar het rijk der fabelen.

De tien best betaalde Formule 1-coureurs

Plek Naam Geschat jaarsalaris
1 Hamilton € 50 miljoen
2 Vettel € 40 miljoen
3 Ricciardo € 15 miljoen
4 Verstappen € 12 miljoen
5 Bottas € 7 miljoen
6 Hulkenberg € 4 miljoen
-- Raikkonen € 4 miljoen
8 Sainz € 3 miljoen
-- Leclerc € 3 miljoen
-- Perez € 3 miljoen

Het reguliere salaris van een Formule 1-coureur vormt de basis van het loon. Dit wordt verder aangevuld met premies voor behaalde WK-punten, podiumplaatsen en overwinningen. Max Verstappen krijgt zelfs een premie als hij de snelste ronde rijdt tijdens de wedstrijd.

Daarnaast heeft Max Verstappen nog diverse sponsoren. Deze zijn samen goed voor enkele miljoenen per jaar. Naar verluidt betalen Jumbo en Exact een bedrag met zes nullen. In ruil hiervoor staan ze op de pet en helm van de Nederlander. Coureurs als Hamilton en Vettel verdienen meer dan dertig miljoen euro per jaar, exclusief persoonlijke sponsoren.