© Red Bull Contentpool

Wat verdient Max Verstappen

Max Verstappen maakte in 2015 zijn debuut in de formule 1 bij het team van Scuderia Toro Rosso. Een jaar later maakte hij de sprong naar het topteam van Red Bull Racing. Veel mensen vragen zich af wat het salaris van de 18 jarige Nederlander is. De Nederlander tekende in 201 een contract voor drie seizoenen bij Red Bull Racing. Maar wat verdient Max Verstappen nu eigenlijk?

Salaris Verstappen: Wat verdient Max Verstappen per jaar?

Salarissen van formule 1 coureurs worden nooit openbaar gemaakt, maar toch lekken er jaarlijks weer gegevens uit. De best betaalde formule 1 coureurs verdienen tientallen miljoenen bij Ferrari en Mercedes. Max klimt ook al aardig op en de miljoen stromen binnen. We hebben diverse bronnen geraadpleegd en dat resulteert in de volgende salarissen van Max Verstappen.

Het salaris van Max Verstappen bedroeg in 2016 ongeveer 750.000 euro per jaar exclusief bonussen en persoonlijke sponsorcontracten. In 2017 volgde al een eerste upgrade naar een bedrag van 3 tot 6 miljoen euro. Na het tekenen van een nieuw contract tot en met 2020 is het salaris volgens diverse media zelfs opgelopen tot 30 of 35 miljoen per jaar!

Het reguliere salaris van een formule 1 coureur vormt de basis van het loon. Dit wordt verder aangevuld met premies voor behaalde WK punten. In 2016 tekende Verstappen een nieuw contract met Red Bull Racing. Hierdoor zal zijn salaris jaarlijks toenemen.

Max  scoorde erg goed in zijn debuutjaar. Hij behaalde 49 WK punten waardoor zijn salaris een stuk hoger uit kwam dan de 450.000 euro die hij als basissalaris had. Daarnaast heeft Max Verstappen nog diverse sponsoren. Deze zijn samen goed voor enkele miljoenen per jaar. Naar verluidt betalen Jumbo en Exact een bedrag met zes nullen. In ruil hiervoor staan ze op de pet (en helm van de snelle Nederlander. Het is niet voor niets dat Max zich een appartement in het luxe Monaco kan veroorloven.

Max staat nog aan het prille begin van een hopelijk lange carrière waarin zijn salaris uiteindelijk snel zal oplopen tot enkele miljoenen. Indien Verstappen zijn grote belofte inlost dan wordt hij ook financieel een topper binnen de F1. Coureurs als Hamilton, Alonso en Vettel verdienen allemaal meer dan 30 miljoen euro per jaar, exclusief persoonlijke sponsoren.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen