Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kenners eensgezind: "Mick Schumacher kan het ver schoppen in de Formule 1"

Afgelopen weekend pakte Mick Schumacher de Europese Formule 3-titel op het circuit van Hockenheim. Na die knappe prestatie regent het complimenten voor de jonge Duitser, zoon van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher.

Vanuit de Formule 1 kan Mick Schumacher rekenen op de complimenten en het respect van Mercedes-teambaas Toto Wolff. Volgens de Oostenrijker heeft Schumacher jr. alles in zich om een 'hele grote' worden.

"Ik wil Mick van harte feliciteren. Het is geweldig knap van hem dat hij dit onder druk van de enorme aandacht voor hem klaar heeft gespeeld. De start van het seizoen verliep moeizaam, maar in de tweede helft heeft hij zich op grandioze wijze terug geknokt. Hij heeft daarmee laten zien dat hij alles in zich heeft om een grote in onze sport te worden." DTM-baas en voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger ziet Schumacher vroeg of laat ook naar de Formule 1 vertrekken, om daarmee in de voetsporen te treden van zijn vader, op wie Mick volgens Berger ontzettend veel lijkt. "Mick lijkt niet alleen qua uiterlijk als twee druppels water op zijn vader, ook in zijn manier van doen zie ik veel overeenkomsten. Hij heeft de racegenen van zijn vader, dat heeft hij afgelopen seizoen wel aangetoond. Als hij op dit hoge niveau kan blijven presteren, dan ligt de rode loper naar de Formule 1 voor hem uit." Voormalig Mercedes-motorsportchef Norbert Haug was ook erg onder de indruk van de Prema-coureur: "Wat een sensationeel knappe prestatie van Mick! Ik wil hem van harte feliciteren. Ik denk dat hij een geweldige toekomst tegemoet gaat."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi