Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Kerkhof over 'verkeerd begrepen' Verstappen: "Dat is het gestoorde aan de Formule 1"

Max Verstappen staat als tweevoudig wereldkampioen volop in de spotlights van de Formule 1, dat terwijl hij eigenlijk heel erg op zichzelf is. Die spagaat maakt dat Verstappen vaak verkeerd wordt begrepen. Die mening is zijn goede kameraad Atze Kerkhof toegedaan.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als goede vriend en teagenoot bij Team Redline kent Atze Kerkhof Max Verstappen op andere manieren dan hoe de Formule 1-fan hem kent. Dat thema komt ter sprake in een langdurig interview tussen Kerkhof en de website van Verstappen. Wordt Verstappen als persoonlijkheid vaak verkeerd begrepen?

"Ja, ja, jazeker. De Max Verstappen die ik ken is anders dan hoe de wereld hem ziet", aldus Kerkhof. "En dat is misschien ook wel waarom hij zijn privéleven gescheiden wil houden. Het draagt er aan bij dat hij altijd op het allerhoogste niveau kan presteren. Hij heeft die momenten nodig waarin hij even uit het hele wereldje kan stappen."

Een andere eigenschap van Verstappen is dat hij altijd direct is en zegt waar het op staat: "Daar zijn we heel goed in in Nederland. We zijn heel direct en Max is dan ook heel erg Nederlands in zijn manier van communiceren. Dat helpt hem heel erg, maar ook de mensen om hem heen, die daardoor precies weten wat ze aan hem hebben."

Maar dat 'directe' versterkt volgens Kerkhof alleen maar het feit dát Verstappen verkeerd wordt begrepen of verkeerd wordt ingeschat als persoon: "Dat is het gestoorde van de Formule 1. Van alles wordt zo'n show gemaakt dat je niet meer weet wat oprecht is en wat spel is."

"Dat is wanneer de zaken verwarrend worden", vervolgt de simracer en tevens data-engineer van het Alfa Romeo Formule 1-team. "Dan kan het zijn dat de eerlijkste coureur en de coureur die het dichtst bij zichzelf blijft, gezien wordt als iemand die een show opvoert. Daarin wordt hij verkeerd begrepen."

"Dat maakt dat hij nu al een tweevoudig kampioen is"

Echter, het goede nieuws voor Verstappen is dat hij daar zelf niks om lijkt te geven: "Ik geloof niet dat hij ook maar een nacht minder om zal slapen om wat anderen over hem denken."

Om aan te geven hoe oprecht Verstappen is, één op één of tegenover de media, schetst Kerkhof aan regelmatig terugkerend scenario: "Het komt ooit voor dat als ik hem na een race of tijdens een raceweekend spreek, dat ik denk 'nou, dat is een gewaagde uitspraak'. Maar vervolgens lees ik diezelfde quote terug in de media, waar hij dus exact hetzelfde heeft geroepen. Dat is voor mij de bevestiging dat hij altijd zegt wat hij denkt. Dat maakt hem misschien wel uniek op de Formule 1-grid."

"En ja, vanwege zijn karakter en unieke stijl wordt hij misschien niet door iedereen even sympathiek gevonden, maar het maakt wel dat hij nu al een tweevoudig wereldkampioen is."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez