Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Keurige vierde startpositie voor Max Verstappen, pole voor Hamilton in Frankrijk

Lewis Hamilton heeft de poleposition veroverd voor de F1 Grand Prix van Frankrijk. Max Verstappen kwam in zijn Red Bull tot een vierde tijd.

Met de dreiging van regen begon de kwalificatie voor de GP van Frankrijk. Met zestig procent kans op een bui beloofde het een spannende kwalificatie te worden. Max Verstappen noteerde als eerste van de toppers een tijd, maar deze werd al snel verbeterd door Hamilton. De Nederlander sloot Q1 als tweede af. Opvallend was de dramatische kwalificatie van McLaren, waarbij Alonso en Vandoorne niet verder kwamen dan de zestiende en achttiende positie. Afvallers: Alonso, Hartley, Vandoorne, Sirotkin en Stroll. Het werd een stuk spannender toen de eerste regendruppels naar beneden kwamen bij het begin van Q2. Red Bull en Mercedes kozen ervoor om de supersoft band te gebruiken, terwijl Ferrari koos voor de ultrasoft band.

Lewis Hamilton was op de harde band een tiende sneller dan Vettel en Raikkonen. Max Verstappen ging als vierde door naar Q2 op minder dan twee tienden. Prachtig was Leclerc die als tiende doorging naar Q3 in de Sauber. Afvallers in Q2: Ocon, Hülkenberg, Perez, Gasly en Ericsson. In de allesbeslissende top 10 kwalificatie reden alle coureurs verplicht op de ultrasoft band. Hamilton was wederom het snelst, maar het gat naar Bottas en Vettel was klein. Verstappen gaf ruim vier tienden toe op de vierde positie. Door een crash van Romain Grosjean werd de sessie onderbroken. De Fransman vloog in zijn Haas F1 van de baan en start mogen als tiende. Na de onderbreking kregen de coureur nog een kans om hun tijd te verbeteren. Bottas dook onder de tijd van Hamilton, maar de Brit counterde direct. Max Verstappen verbeterde zijn tijd niet en start morgen als vierde. Held van de kwalificatie was Charles Leclerc die vanaf een prachtige achtste positie mag starten in zijn Sauber.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi