Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kimi Raikkonen baalt van mislopen eerste startrij

Kimi Raikkonen begon ijzersterk aan het Formule 1 weekend in Brazilië. De Fin zat er vanaf de eerste training goed bij en leek in de kwalificatie een gooi te doen naar een plek op de eerste startrij.

Zo ver kwam het uiteindelijk niet. Nadat Raikkonen goed begon, kwam hij in Q2 niet verder dan de vierde plek. Het gat met Verstappen op P3 bedroeg slechts een tiende waardoor hij vooral met de Nederlander moest strijden voor de verdeling van de tweede startrij. Raikkonen trok daarbij uiteindelijk aan het langste eind waardoor hij als derde van start gaat en Verstappen als vierde. Het gat met polesitter Bottas bedroeg uiteindelijk 2 tienden. Na afloop oogde Raikkonen dan ook niet helemaal tevreden met zijn derde startplek.

"Het had zeker beter gekund. Ik had het vooral lastig in de eerste paar bochten, het was moeilijk om de banden aan de praat te krijgen. Tijdens mijn tweede run ging het wel wat beter maar er had meer in gezeten dan dit." Net als zijn teamgenoot Vettel is Raikkonen positief gestemd over de kansen van Ferrari in de race. Vooral de longruns van de Italiaanse renstal zien er volgens beide coureurs veelbelovend uit. Toch wil de Fin nog niet te ver op de zaken vooruit lopen. "Er kan nog van alles gebeuren, het is natuurlijk ook afwachten wat het weer gaat doen. Dat kan hier nogal snel veranderen. We zitten dicht bij elkaar dus ik verwacht morgen een lange en spannende race."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'