Kimi Raikkonen baalt van mislopen pole in Maleisië

30 sep. 2017 12:26 Wanda Bisschop 0 reacties
Kimi Raikkonen was het hele raceweekend in Maleisië al goed onderweg. Zowel in de vrije trainingen als ook tijdens Q1 en Q2 zat de Fin er goed bij. Hij moest dan ook namens Ferrari de eer hoog houden na het vroege uitvallen van Vettel.

Kimi Raikkonen wil morgen verder komen dan de eeste bocht

Raikkonen leek lange tijd serieus op weg te gaan naar zijn eerste pole sinds lange tijd. De Fin was in elke sessie goed bezig maar in de beslissende fase van de kwalificatie kwam hij net een fractie tekort.

De Ferrari-coureur ging als laatste van de top 10 rijders de baan op en verschafte zich daarmee een goede uitgangspositie. Velen gokten al op de pole voor de Iceman, vooral omdat Mercedes het het hele weekend al zo lastig had. Toch was het opnieuw Hamilton die er met zijn 70e pole uit zijn carrière vandoor ging.

Na afloop stamelde Raikkonen dan ook tegenover Martin Brundle dat hij niet blij was.

"Nah, mijn rondje was niet 100%. De auto voelde het hele weekend wel goed aan maar het lukte net niet in Q3. De tweede plek is op zich goed maar ik baal wel van het mislopen van de pole. Vooral als je zo dichtbij komt."

Dat de Fin over humor beschikt, bleek wel uit zijn reactie op de vraag wat hij van de race verwacht.

"De eerste bochten zijn hier vrij lastig. Laten we eerst maar zorgen dat we daar veilig door komen. Onze auto voelt goed, dus ik hoop morgen op een goede race. Ik wil in ieder geval graag verder komen dan de eerste 100 meter. Daarna zien we wel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen