Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kimi Raikkonen krijgt nieuwe race-engineer in 2018

Na drie Formule 1 seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen Kimi Raikkonen en zijn vaste engineer David Greenwood. Wie Raikkonen dit seizoen bij Ferrari gaat bijstaan, is nog onbekend.

Greenwood verlaat de Italiaanse renstal uit persoonlijke gronden en keert terug naar Groot-Brittannië. Hier gaat hij waarschijnlijk een rol vervullen in het WEC-project van Manor. Voor Raikkonen betekent dit dat hij wellicht zijn laatste seizoen in de Formule 1 een nieuwe rechterhand krijgt toebedeeld. Wie dat gaat worden, is nog onbekend maar wordt ongetwijfeld in de komende periode bekendgemaakt.

Ook operationeel directeur Diego Loverno gaat een andere functie bekleden. Hij zal niet langer plaatsnemen aan de pitmuur maar een rol gaan vervullen in de fabriek in Maranello. Onduidelijk is of Ferrari iemand anders aanstelt voor zijn functie of dat zijn taken door verschillende mensen uit het engineersteam worden overgenomen. Een optie is dat Head of Race Activities Jock Clear de taken van Loverno overneemt. Naar verluidt vinden er nog meer personeelsveranderingen in de komende weken plaats bij Ferrari.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi