Kimi Raikkonen krijgt nieuwe race-engineer in 2018

08 jan. 2018 14:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Na drie Formule 1 seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen Kimi Raikkonen en zijn vaste engineer David Greenwood. Wie Raikkonen dit seizoen bij Ferrari gaat bijstaan, is nog onbekend.

Meer personeelsveranderingen bij Ferrari op komst

Greenwood verlaat de Italiaanse renstal uit persoonlijke gronden en keert terug naar Groot-Brittannië. Hier gaat hij waarschijnlijk een rol vervullen in het WEC-project van Manor.

Voor Raikkonen betekent dit dat hij wellicht zijn laatste seizoen in de Formule 1 een nieuwe rechterhand krijgt toebedeeld. Wie dat gaat worden, is nog onbekend maar wordt ongetwijfeld in de komende periode bekendgemaakt.

Ook operationeel directeur Diego Loverno gaat een andere functie bekleden. Hij zal niet langer plaatsnemen aan de pitmuur maar een rol gaan vervullen in de fabriek in Maranello.

Onduidelijk is of Ferrari iemand anders aanstelt voor zijn functie of dat zijn taken door verschillende mensen uit het engineersteam worden overgenomen. Een optie is dat Head of Race Activities Jock Clear de taken van Loverno overneemt.

Naar verluidt vinden er nog meer personeelsveranderingen in de komende weken plaats bij Ferrari.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen