Kimi Raikkonen 'not happy' met P3 in GP Engeland

16 jul. 2017 15:59 Wanda Bisschop 0 reacties
Kimi Raikkonen moet van zijn werkgever meer inzet tonen en prestaties leveren. Op Silverstone voldeed hij in alle opzichten aan deze opdracht. In de kwalificatie was hij al sneller dan zijn teamgenoot Vettel. Ook in de race zat hij er goed bij maar een lekke band in de eindfase zorgde nog bijna voor een flinke domper.

Kimi Raikkonen verliest zijn tweede plek dankzij een lekke band

Kimi Raikkonen begon als tweede aan de GP van Engeland en wilde direct bij de start een aanval doen bij Hamilton. Dit lukte echter niet dankzij een goede start van Hamilton. De Fin had een goede racepace maar kon het moordende tempo van Hamilton niet bijbenen.

Het zag er dan ook lange tijd naar uit dat Raikkonen onbedreigd op de tweede plek afstevende. Pas in de slotfase kwam de ontketende Valtteri Bottas nog rap dichterbij. De Fin kreeg uiteindelijk de tweede positie van Raikkonen in de schoot geworpen omdat Raikkonen een lekke band opliep.

De Fin moest hierdoor met nog twee ronden te gaan nog een extra pitstop maken. Uiteindelijk kwam hij nog als derde over de finish. Na afloop stond een balende Raikkonen dan ook Jenson Button op het podium te woord.

"Mwah, ik ben niet echt happy met deze race. Mijn auto was goed maar Mercedes was gewoon veel sneller vandaag. We konden ze geen moment aanvallen in de race."

"De situatie aan het einde van de race was natuurlijk erg ongelukkig. Daardoor moest ik nog een extra pitstop maken. Gelukkig sta ik nog hier op het podium maar ik ben inderdaad niet blij hiermee. We hebben het geluk niet echt aan onze zijde."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen