© Kalerna

Nieuwsoverzicht

Kimi Raikkonen verruilt Formule 1 mogelijk voor wereldkampioenschap rally

27 mei 2018 09:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Kimi Raikkonen zoekt zijn heil volgend jaar mogelijk in het World Rally Championship (WRC). De teambaas van het Toyota WRC-team, Tommi Makinen, is Monaco gespot op de jacht van Raikkonen en dat voedt geruchten dat dit Kimi's laatste seizoen is in de Formule 1.

Raikkonen naar Toyota in het WRC?

Het is zoals elk jaar onzeker of Ferrari aan het eind van dit Formule 1-seizoen nog gebruikt wenst te maken van de diensten van Kimi Raikkonen. De Fin zou die keuze wel eens een stuk eenvoudiger kunnen maken, door ervoor te kiezen de Formule 1 in te ruilen voor het WRC.

De geruchten dat Raikkonen opnieuw voor de rallysport kiest, zingen al een tijdje rond het de WRC-paddock. Tommi Makinen zou volgens de geruchten graag een Yaris WRC-auto willen aanbieden aan Raikkonen, die eerder al in 2010 en 2011 voor Citroën uitkwam in het WRC. Raikkonen was echter niet bijster succesvol en zou dus nog het een en ander te bewijzen hebben.

Mocht Raikkonen Ferrari daadwerkelijk gaan verlaten, dan komt het stoeltje naast Sebastian Vettel vrij. Belangrijke kandidaten daarvoor zijn dan Daniel Ricciardo en Ferrari-junior Charles Leclerc.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen