Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2022

Klassieke F1-circuits verdwijnen mogelijk door komst nieuw stratencircuit

Circuit Paul Ricard en Circuit de Monaco hebben na het huidige seizoen geen F1-contract meer, waardoor de circuits in de toekomst mogelijk plaats gaan maken voor een nieuwkomer in Frankrijk.

Paul Ricard
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Formule 1-baas Stefano Domenicali bevestigde onlangs dat er interesse is om een Grand Prix te houden in de straten van Nice. De burgemeester, Christian Estrosi, staat aan het roer van het project van de Franse Grand Prix en wil het nieuwe circuit zo snel mogelijk op de kalender hebben staan. Toch is niet iedereen er blij mee.

Er wordt op dit moment een petitie gehouden om de race in Nice tegen te houden, maar achter de schermen gaat het werk door. De Franse stad ligt slechts 22 kilometer verwijderd van Monaco en is hiermee een alternatief voor de straatrace in de dwergstaat én voor de Franse GP op Circuit Paul Ricard.

Contracten Monaco en Paul Ricard lopen af

Dit Formule 1-seizoen wordt er nog een race verreden op Paul Ricard (de GP van Frankrijk) en een race in Monaco, maar de contracten van beide circuits lopen eind dit jaar af. Het circuit van Paul Ricard verliest naar verluidt zijn contract door meerdere redenen. Het Franse circuit is eigendom van de Ecclestone-familie, wat mogelijk een extra probleem vormt. De F1-bazen willen alle banden daarmee graag verbreken.

Het volgende struikelblok van de F1 in Monaco, een historisch circuit welke geliefd is bij beroemdheden van over de hele wereld. Ook wil elke Formule 1-coureur de prestigieuze race graag winnen, al is het evenement niet bij iedereen geliefd. Het is vrijwel onmogelijk om er in te halen en de lay-out van het circuit aanpassen is eveneens vrijwel onmogelijk.

Nice in plaats van Monaco en Paul Ricard?

Naast de lay-out van het circuit heeft Monaco nog een paar andere nadelen voor de Formule 1. Zo zijn de televisierechten nog in handen van de dwergstaat zelf, terwijl de F1 alles regelt bij de overige circuits op de kalender. Dit geldt ook voor de reclamerechten op en rond het circuit.

Een stratencircuit in Nice is mogelijk een perfect alternatief voor het 'combineren' van de GP's van Monaco en Frankrijk. Vooral gezien het feit dat de F1 het lastig heeft met de vele circuits die op de kalender willen. Toch heerst er ook wat negativiteit bij het idee, vooral gekeken naar het milieu. Ondertussen is ook de Automobile Club de Monaco al bezig met een plan om de prestigieuze race hoe dan ook op de kalender te houden.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

18 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"