© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

'Kleine Formule 1-teams kunnen nooit meer winnen'

Volgens Force India-teambaas Vijay Mallya wordt het voor kleinere teams in de toekomst nagenoeg onmogelijk om te winnen: "Dat zal ook niet veranderen als het prijzengeld niet eerlijker verdeeld gaat worden."

Force India-teambaas geniet van status 'best of the rest'

Vijay Mallya is vanzelfsprekend en met recht trots op de prestaties van 'zijn' kleine Force India, dat er in 2016 en 2017 in slaagde het seizoen als 'best of the rest' te besluiten. Maar meer dan dat zal er volgens de Flamboyante Indiër ook niet zomaar in zitten.

"Het is geen geheim dat we een klein team zijn en niet kunnen tippen aan de budgetten van de fabrieksteams. Die teams profiteren bovendien van een oneerlijke verdeling van prijzengeld, wat de kloven alleen maar groter maakt. Zolang dat probleem niet wordt opgelost, zullen we privéteams niet zomaar zien winnen."

Mallya mag dan inzien dat hij budgettair ten opzichte van de grote jongens altijd achter de feiten aan zal blijven lopen, zich neerleggen bij hun dominantie doet hij zeker niet: "We winnen misschien niet, maar met onze beperkte middelen kunnen we wel boven onszelf uit stijgen en resultaten behalen die niemand ons toedicht."

Die gedachte leverde Force India afgelopen twee seizoen een afgetekende vierde plaats in het kampioenschap op, hetgeen Mallya dus zeer trots stemt: "Formule 1-commentatoren noemen ons de 'efficiëntiekampioenen van de Formule 1', een eretitel als je het mij vraagt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen