Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Kleine Formule 1-teams kunnen nooit meer winnen'

Volgens Force India-teambaas Vijay Mallya wordt het voor kleinere teams in de toekomst nagenoeg onmogelijk om te winnen: "Dat zal ook niet veranderen als het prijzengeld niet eerlijker verdeeld gaat worden."

Vijay Mallya is vanzelfsprekend en met recht trots op de prestaties van 'zijn' kleine Force India, dat er in 2016 en 2017 in slaagde het seizoen als 'best of the rest' te besluiten. Maar meer dan dat zal er volgens de Flamboyante Indiër ook niet zomaar in zitten. "Het is geen geheim dat we een klein team zijn en niet kunnen tippen aan de budgetten van de fabrieksteams. Die teams profiteren bovendien van een oneerlijke verdeling van prijzengeld, wat de kloven alleen maar groter maakt. Zolang dat probleem niet wordt opgelost, zullen we privéteams niet zomaar zien winnen."

Mallya mag dan inzien dat hij budgettair ten opzichte van de grote jongens altijd achter de feiten aan zal blijven lopen, zich neerleggen bij hun dominantie doet hij zeker niet: "We winnen misschien niet, maar met onze beperkte middelen kunnen we wel boven onszelf uit stijgen en resultaten behalen die niemand ons toedicht." Die gedachte leverde Force India afgelopen twee seizoen een afgetekende vierde plaats in het kampioenschap op, hetgeen Mallya dus zeer trots stemt: "Formule 1-commentatoren noemen ons de 'efficiëntiekampioenen van de Formule 1', een eretitel als je het mij vraagt."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"