Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

'Kleinere Formule 1-teams willen fors lager budgetplafond'

De kleine Formule 1-teams willen dat het budgetplafond dat in 2021 van kracht wordt, verder wordt verlaagd naar 100 miljoen dollar. Aanleiding is de coronapandemie die vooral de kleinere renstallen op de rand van de afgrond brengt.

Mexico start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Inmiddels hebben FIA, FOM en Liberty Media diverse maatregelen afgekondigd om de Formule 1-teams financieel in deze crisistijden zonder Grands Prix tegemoet te komen. Zo worden de nieuwe reglementen pas in 2022 van kracht (was 2021) terwijl de verplichte zomervakantie naar voren is gehaald.

De teams spreken elkaar 6 april opnieuw via een videoconferentie. Daarbij dringen de kleine teams aan op een verdere verlaging van het budgetplafond naar ‘slechts’ 100 miljoen dollar, om het hoofd boven water te kunnen houden. Dat meldt althans het goed geïnformeerde Motorsport-Total.

Red Bull heeft naar verluidt aangeboden in te stemmen met een verlaging naar 150 miljoen dollar, als de nieuwe regelgeving wordt uitgesteld tot 2023. Ferrari heeft volgens de website te kennen gegeven het voorstel van Red Bull te mager te vinden, omdat de kleine teams die 150 miljoen nu ook al niet halen. De maatregel zou voor hen praktisch gezien niets uithalen.

Wordt dus, met andere woorden, zeer spoedig vervolgd.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"