Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ayao Komatsu

Komatsu pareert Steiner-uitspraken: "Dat was geen bullshit"

Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner heeft gezegd dat zijn opvolger Ayao Komatsu de verwachtingen voor dit seizoen naar buiten toe expres heeft bijgesteld. De Japanner is het daar volstrekt mee oneens.

Komatsu
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De verwachtingen bij Haas waren voor de start van het seizoen niet al te hoog. Tijdens de testdagen bleef het team achter bij de concurrentie en een zwaar seizoen lag in het verschiet, zo leek het. Inmiddels zijn we drie races onderweg, hebben Kevin Magnussen en Nico Hulkenberg vier punten bij elkaar gereden en staat het team zevende in de constructeursstand.

Het verleidde voormalig teambaas Guenther Steiner onlangs tot de uitspraak dat zijn opvolger Ayao Komatsu de verwachtingen expres naar beneden heeft bijgesteld. Volgens Steiner zouden de data uit de windtunnel al hebben uitgewezen dat Haas op de plek zou staan waar het nu staat.

Voor de GP van Japan reageert Komatsu gepikeerd op deze uitspraak. "Het was geen bullshit of het optrekken van een rookgordijn. Op dag 1 van de wintertests keek ik naar de snelheid van onze longrun. Ik dacht toen dat we wel tegen twee of drie teams zouden kunnen strijden en dat we zo rond P7 zouden zitten. Dat wist ik pas toen we aan het rijden waren. Ik wist de data van andere teams toch niet uit de windtunnel. Je weet van tevoren toch niet dat bijvoorbeeld Alpine zo zou presteren? Je gaat er vanuit dat ze goed werk doen", zegt hij tegen onder meer RacingNews365.

Door zijn niet al te hoge verwachtingen voorafgaand aan het seizoen wilde Komatsu ook zijn medewerkers blijven motiveren. "Als we in Bahrein het tiende team waren, raakt iedereen depressief en gaan de koppen hangen. Ik wilde ervoor zorgen dat mijn mensen genoeg tijd hebben om performance toe te voegen aan de auto. Als ze in Bahrein tiende waren geworden, hoefden ze niet depressief te zijn. Dat was de boodschap die ik aan het team wilde meegeven."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez