© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Koopt Latifi een stoeltje bij McLaren voor 225 miljoen?

20 mei 2018 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het bedrijf Nidala heeft een aandeel van ruim 200 miljoen Pond genomen in de McLaren Group. Aan het bedrijf is de vader van F2-coureur Nicholas Latifi gelinkt, waardoor zoonlief gelinkt wordt aan een F1-contract bij de Britse renstal

Nidala neemt belang in Formule 1-team McLaren

De aandelen van de McLaren Group kwamen vrij door het vertrek van voormalig eigenaar Ron Dennis. Nidala Limited heeft uiteindelijk 888.135 aandelen gekocht met een waarde van ruim 200 miljoen Pond.

Een vertegenwoordiger van McLaren wilde geen informatie verschaffen over de identiteit van de aandeelhouders, maar volgens Racefans is Michael Latifi een van de eigenaren van Nidala. Latifi Sr. is de vader van de talentvolle Nicholas Latifi (foto tijdens Renault test) die momenteel in de F2 rijdt. Nidala zou een afkorting zijn van Nicholas Daniel Latifi. 

Het gerucht gaat dan ook dat de investering erop gericht is om een stoeltje voor Latifi jr. te kopen bij McLaren. Tijdens de Grand Prix van Barcelona staken geruchten de kop op dat de Formule 1-renstal kampt met financiële problemen door het wegvallen van motorleverancier Honda die goed was voor $100 miljoen per jaar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen