Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin-teambaas verbolgen over vele straffen voor Alonso en Stroll

Ook dit weekend kreeg het team van Aston Martin te maken met meerdere straffen. Zowel Fernando Alonso als Lance Stroll kregen dit weekend een straf van de wedstrijdleiding en daar is teambaas Mike Krack wel een beetje klaar mee.

Mike Krack Aston Martin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de sprintrace op zaterdag kreeg Fernando Alonso een tijdstraf van tien seconden én drie strafpunten op zijn licentie. Daar kwam op zondag de straf van Lance Stroll, na het incident met Daniel Ricciardo, bovenop. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de twee Aston Martin-coureurs in aanraking komen met de wedstrijdleiding. Eerder kreeg bijvoorbeeld Fernando Alonso een harde straf na zijn betrokkenheid in de crash van George Russell in Melbourne.

Teambaas Mike Krack is dan ook aardig ziek van de vele straffen die steeds richting het team uit Silverstone komen, zo verklaart hij tegenover onder andere RacingNews365: "De stewards zijn de laatste tijd erg streng tegen Fernando en Lance. Ook dit weekend weer. We hadden het in de sprintrace, in Melbourne, vandaag weer met Lance. De beslissing van vandaag zie ik ook als een veel te snelle beslissing met harde gevolgen."

Reactie op Stroll en Ricciardo

Krack gaat vervolgens dieper in op de situatie tussen Stroll en Ricciardo: "Ik denk dat het meer een kettingreactie is. Fernando blokkeerde, waar iedereen een beetje van schrok. Op dat moment waren we vooral blij dat we niet beide auto's verloren, want dit alles startte bij de auto's vooraan."

"Ik had dan ook graag gezien dat ze daar meer naar hadden gekeken, meer de details hadden onderzocht. We hebben geprobeerd om die discussie op gang te brengen, maar ze waren heel snel met hun oordeel dat Lance de schuldige was. En uiteindelijk krijgt hij dan die straf van tien seconden, bovenop de schade die hij daar heeft opgelopen", aldus Krack.

Wat Krack nog het meeste dwars zit, is het feit dat er, volgens hem, geen lijn zit in de straffen. Hij vergelijkt de straf van Alonso in Melbourne met de straf die Stroll in China ontving: "De vorige keer was de auto die voorop reedt de schuldige, nu weer de auto die er achter rijdt. Verschil is dat de vorige keer in Melbourne er niet eens contact was. Dat is frusterend. Aan de andere kant, als je een snelle auto hebt, dan rij je weg. Max krijgt zulke straffen niet. Het is aan ons om ook op dat niveau te komen."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez