Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Krijgen we straks acht Formule 1 races op rij?

De Formule 1 kalender zal in de komende jaren nog op de schop gaan. Er wordt al langere tijd gesproken om de kalender aan te passen en races per continent te bundelen. Dit moet zorgen voor het verlagen van de logistieke kosten en zou een voordeel opleveren voor de fans.

Liberty Media gaf eerder al aan dat het kalender om wil gooien. De races per continent zouden dan blok voor blok afgewerkt worden. Nu zitten er tijdens het Europese blok bijvoorbeeld nog de GP's van Azerbeidzjan en Canada tussen. Canada zou perfect passen in het Amerikaanse blok met de GP van Mexico en GP van de Verenigde Staten. Het aantal back-2-back races zou dan ook flink toenemen. Paul Hembery van Pirelli toont zich in gesprek met Auto Motor und Sport ook voorstander van een dergelijke opzet. Hij gaat zelfs nog wat verder daarin. Als het aan hem ligt krijgen we zelfs achter races op rij! " De Formule 1 moet altijd een wereldwijde sport blijven. Als er meer races bijkomt moeten we ze wel per regio gaan organiseren. Een blok in Europa, Amerika, Azië etc. Hierdoor verminderen we de logistieke handelingen, plus dit geeft ons meer kansen om de F1 te laten groeien in een regio." " We zouden ervoor kunnen kiezen om acht races achter elkaar te houden en dan een maand pauze."

Hembery laat weten dat veel fans vaak niet weten of er een Grand Prix is en hoe laat deze begint. Door het wisselen van continent veranderen ook de aanvangstijden van de races. " Onderzoek heeft aangetoond dat mensen het moeilijk vinden om de Formule 1 te volgen, doordat de starttijden per Grand Prix afwijken. Vaak krijg ik de vraag of er nog een F1-race is dit weekend. Die onduidelijkheid zouden we weg kunnen nemen door het per regio te organiseren." Volgens ons blijf je die onduidelijkheid altijd houden, omdat er altijd een moment is waarop je van continent en tijdzone verandert. Daarnaast willen een aantal circuits avondraces organiseren, wat ook weer een andere aanvangstijd met zich meebrengt.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China