Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Krijgt Hamilton een nieuwe motor voor het beslissende gevecht met Verstappen?

Nadat Lewis Hamilton een nieuwe 'raketmotor' kreeg in Brazilië bleef de vraag regelmatig terugkomen: gaat Mercedes nog een motor wisselen bij de Brit om zo naar de overwinning te vliegen in Abu Dhabi? De Duitse renstal legt uit dat dit in eerste instantie niet het plan is.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Binnen de Formule 1-wereld is de afgelopen weken regelmatig gespeculeerd over een plannetje van Mercedes. In theorie zou de Duitse renstal relatief goedkoop een nieuwe 'raketmotor' bij Lewis Hamilton kunnen installeren, om vervolgens een gridstraf van vijf plaatsen te krijgen. Deze vijf plaatsen zouden daarna eenvoudig goed te maken zijn door de motor volop open te schroeven.

Hiermee zou Hamilton net zoals in Brazilië het hele veld voorbij stormen om de overwinning te claimen. Andrew Shovlin, technisch directeur trackside van Mercedes, legt echter uit dat dit niet het plan is. De huidige motor is volgens de technicus snel genoeg voor de GP van Abu Dhabi. "Al gaat de huidige motor het gat naar Max Verstappen op één ronde niet gelijk dichten", zegt hij bij Sky Sports. "Het is echter al wel een stap in de goede richting."

Alleen motorwissel bij problemen Mercedes

De relatief nieuwe motor van Hamilton helpt dus een handje in het titelgevecht met Verstappen, maar is het bij Mercedes een optie om een nóg betere en gloednieuwe motor te installeren? "Dat is niet het plan", ontkracht Shovlin. "Als we dat wel doen, dan betekent het dat er iets fout is gegaan."

"Het voelt niet als een goed idee, dus we doen het alleen als we te maken krijgen met een groot probleem. En zelfs áls we een motor verliezen, dan is het nog steeds niet plan A." Hamilton heeft namelijk nog een aantal andere motoren tot zijn beschikking, die volgens Shovlin eerder gebruikt zullen worden.

Strijd Verstappen en Hamilton gaat nog verder ontsporen

Wat een bizar raceweekend in Saoedi-Arabië. Van een crash van Max in de kwalificatie, tot drie starts en twee straffen in de race voor Verstappen, die verloor van Hamilton. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke race in Jeddah en blikken we vooruit op de seizoensfinale, die wel eens volledig kan gaan ontsporen...

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

58 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche