Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Krijgt Toro Rosso een gele KFC kleur in 2018?

De Indonesische coureur Sean Gelael wordt gelinkt aan het tweede stoeltje bij Scuderia Toro Rosso. Deze week mocht de Indonesiër testen voor het junior team van Red Bull en daarbij wist hij een goede indruk te maken op de teamleiding.

De vader van Gelael runt het bedrijf Yagonya Ayam, de Indonesische tak van KFC. Het bedrijf wordt al langere tijd gelinkt aan Formule 1 sponsoring en met Sean Gelael zou dat een perfecte optie zijn. Toro Rosso teambaas Franz Tost was na afloop van de test positief over de ontwikkelingen van de jonge coureur. " Zijn performance was goed en hij verbeterde zichzelf iedere ronde. Als ik hem vergelijk met Kvyat en Sainz dan was hij sterk bij het remmen, de kerbs en in de langzame bochten. Als hij zich zo door blijft ontwikkelen dan maakt hij een kans in de Formule 1."

El Confidencial vat dat op als een flirt met de coureur. Toro Rosso is wel toe aan vers bloed, want het opleidingsteam van Red Bull rijdt dit seizoen wederom met Sainz en Kvyat. Volgend seizoen komt de Spanjaard voor het vierde opeenvolgende jaar in actie voor het team. Over Daniil Kvyat is nog geen beslissing genomen. De grote vraag is echter wel in hoeverre Toro Rosso valt voor de sponsor miljoenen. Als B-team van Red Bull zit het niet direct om geld verlegen en Red Bull wil alleen de beste talenten in dienst nemen. Gelael staat daarbij niet bovenaan de lijst, want Pierre Gasly wordt hoger ingeschat.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"