Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Kristensen heeft slecht nieuws voor Perez naast Verstappen

Het kostte de Formule 1-kenners en prominenten uit de racewereld dit seizoen veel hoofdbrekens. De wisselvallige prestaties van Sergio Perez. Mika Hakkinnen, Tom Kristensen en David Coulthard raken er ook niet over uitgesproken.

Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na twee zeges in de eerste vier races wierp Sergio Perez zichzelf op als dé uitdager van teamgenoot Max Verstappen. De realiteit was anders en Perez moest alle zeilen bijzetten om Lewis Hamilton achter zich te houden in de WK-stand. Een strijd ver achter wereldkampioen Verstappen.

"Hij (Perez, red.) verklaarde dat hij voor het wereldkampioenschap zou gaan vechten. Ik denk dat velen van ons zeiden: 'Ja, droom maar lekker verder.' Want als je het opneemt tegen Max Verstappen is de enige manier om hem te verslaan als Max betrouwbaarheidsproblemen zou tegenkomen", vertelt David Coulthard in Viaplay F1 Talks.

Perez komt nooit meer in de buurt

DC vraagt aan Tom Kristensen, negenvoudig Le Mans-winnaar, of hij Perez in het team zou houden als hij het bij Red Bull voor het zeggen had. "Nee. Mentaal heeft hij echt veel geworsteld. Hij werkte hard, maar het ontbrak hem aan zelfvertrouwen. Soms dacht ik dat het voor Checo een opluchting zou zijn geweest als hij was ontslagen."

"De verbetering aan het einde van het seizoen was best goed, maar nadat hij door Verstappen werd verslagen in Miami, kwam hij het hele jaar niet meer in de buurt. Het zou mooi zijn om Daniel Ricciardo in dat zitje te zetten, of Lando Norris, iemand weg te plukken bij een ander team. Liam Lawson? Die zit op de bank te wachten op dat zitje. Red Bull hoopt dat Checo zijn mojo weer vindt, want hij kan sterke races rijden, maar hij komt niet eens in de buurt van Verstappen en dat gaat ook nooit meer gebeuren...", zo brengt hij het slechte nieuws.

Hoe kan dat toch gebeuren, van het ene op het andere moment zo veel minder presteren dan je teamgenoot? Hakkinen doet een poging om het te verklaren. "Je moet heel constant zijn, hoe je werkt met je team en hoe je met de auto omgaat. Bij Checo gaat het op en neer en dat zorgt ervoor dat je niet veel informatie hebt voor het team waarmee zij de auto kunnen ontwikkelen op een manier die hij fijn vindt. Dat geeft het voordeel aan Max, om alle ontwikkeling te laten focussen op zijn rijstijl en zijn prestaties."

"Hij heeft erg goede races gereden"

Wat er moet gebeuren bij Perez om volgend seizoen wel dichter bij Verstappen te komen? Kristensen heeft daar wel een idee over. "Binnen het team moet hij vertrouwen krijgen. Hij moet duidelijk samenwerken met mensen die hij kan vertrouwen binnen het team. Daar moet hij aan werken. En als hij niet in de wagen zit en weg is, moet hij mensen aan zijn team toevoegen waarmee hij kan bouwen aan zijn mentale kracht en vertrouwen."

"En hij moet een paar van zijn erg goede races bekijken, want hij heeft erg goede races gereden. Hij heeft twee keer gewonnen en in Saoedi-Arabië reed hij een hele goede Grand prix. Maar na Miami verloor hij echt zijn mojo en er waren daarna momenten dat ik hem daarna zo zag worstelen dat je kon zien dat hij zo gefrustreerd en niet zeker van zijn zaak was. Ik had een paar keer medelijden met hem."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training