Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Kritiek op Horner en Wolff voor kinderachtig gedrag

De teambazen van Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn op 'kinderachtige wijze' mee aan het kijken naar de titelstrijd van 2021, zo vindt de zoon van Niki Lauda.

Verstappen Hamilton Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Op het asfalt zijn Max Verstappen en Lewis Hamilton bezig met de spannendste titelstrijd in jaren, maar ook naast het asfalt gebeurt er dit seizoen genoeg. In de hoofdrol zien we hier Christian Horner en Toto Wolff. Volgens Mathias Lauda, zoon van de legendarische Formule 1-coureur Niki Lauda, gedragen de twee zich kinderachtig.

Wolff en Horner bekritiseren elkaar namelijk om de haverklap. De teambazen van Mercedes en Red Bull kunnen volgens Lauda nog wat leren van Hamilton en Verstappen. "Ik denk dat de coureurs zich volwassener gedragen dan de teambazen", zegt de Oostenrijker bij ServusTV.

"Tussen Max en Lewis zijn er eigenlijk geen serieuze problemen geweest gedurende het seizoen. Zelfs niet na het incidente op Silverstone", beredeneert Lauda. "Eigenlijk zijn de teambazen gewoon erg kinderachtig."

Lauda verwacht eerlijk gevecht

Verstappen en Hamilton gaan de laatste twee races in met een kleine voorsprong voor de Nederlander. Wolff liet eerder weten een crash in het voordeel van Verstappen niet uit te sluiten. Ook Lauda bekijkt deze optie en benadrukt dat het een optie is, al denkt de Oostenrijker dat de titelstrijd eerlijk wordt uitgevochten.

"Het is al eerder voorgekomen in de Formule 1", vervolgt Lauda, die een vergelijking trekt met incidenten tussen Alain Prost en Ayrton Senna. Het titelgevecht van 2021 moet echter wat eerlijker en sportiever verlopen, zo verwacht de voormalig WEC-coureur.

"Op dit moment van het seizoen heeft men de aerodynamica geoptimaliseerd", vervolgt Lauda. "Red Bull Racing heeft echter een paar problemen gehad op vrijdag in Qatar. Beide teams halen alles uit hun auto en proberen verbetering te vinden, maar ik ben er verder van overtuigd dat alles eerlijk zal verlopen."

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Live Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2022