Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kritiek op Horner en Wolff voor kinderachtig gedrag

De teambazen van Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn op 'kinderachtige wijze' mee aan het kijken naar de titelstrijd van 2021, zo vindt de zoon van Niki Lauda.

Op het asfalt zijn Max Verstappen en Lewis Hamilton bezig met de spannendste titelstrijd in jaren, maar ook naast het asfalt gebeurt er dit seizoen genoeg. In de hoofdrol zien we hier Christian Horner en Toto Wolff. Volgens Mathias Lauda, zoon van de legendarische Formule 1-coureur Niki Lauda, gedragen de twee zich kinderachtig. Wolff en Horner bekritiseren elkaar namelijk om de haverklap. De teambazen van Mercedes en Red Bull kunnen volgens Lauda nog wat leren van Hamilton en Verstappen. "Ik denk dat de coureurs zich volwassener gedragen dan de teambazen", zegt de Oostenrijker bij ServusTV . "Tussen Max en Lewis zijn er eigenlijk geen serieuze problemen geweest gedurende het seizoen. Zelfs niet na het incidente op Silverstone", beredeneert Lauda. "Eigenlijk zijn de teambazen gewoon erg kinderachtig."

Lauda verwacht eerlijk gevecht

Verstappen en Hamilton gaan de laatste twee races in met een kleine voorsprong voor de Nederlander. Wolff liet eerder weten een crash in het voordeel van Verstappen niet uit te sluiten. Ook Lauda bekijkt deze optie en benadrukt dat het een optie is, al denkt de Oostenrijker dat de titelstrijd eerlijk wordt uitgevochten. "Het is al eerder voorgekomen in de Formule 1", vervolgt Lauda, die een vergelijking trekt met incidenten tussen Alain Prost en Ayrton Senna. Het titelgevecht van 2021 moet echter wat eerlijker en sportiever verlopen, zo verwacht de voormalig WEC-coureur. "Op dit moment van het seizoen heeft men de aerodynamica geoptimaliseerd", vervolgt Lauda. "Red Bull Racing heeft echter een paar problemen gehad op vrijdag in Qatar. Beide teams halen alles uit hun auto en proberen verbetering te vinden, maar ik ben er verder van overtuigd dat alles eerlijk zal verlopen."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst