Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kritiek op Red Bull na 'goedkope' opmerking over tegenvallende Hamilton

Helmut Marko was in een goede bui na de GP van Emilia-Romagna. Niet alleen vanwege de 1-2 finish van Red Bull, maar ook door het feit dat Lewis Hamilton op een ronde achterstand was gezet. Johnny Herbert vindt de uitspraken van de Red Bull-adviseur helemaal niets.

Lewis Hamilton en Mercedes bevinden zichzelf momenteel in een lastig parket, maar volgens voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert zal de zevenvoudig kampioen achter de schermen hard aan het werk zijn om zijn team aan te jagen en te motiveren. "Lewis is een leider", zo vertelt Herbert aan Sky Sports . "Dat is hij altijd al geweest, vanaf zijn eerste jaren bij McLaren. Hij weet zich te ontwikkelen en het team te kneden. Dat kan hij als geen ander. Motivatie binnen een team is heel belangrijk voor een coureur, zodat het personeel het maximale eruit kan halen." Volgens Herbert is er nog van alles mogelijk voor Mercedes, want ze hebben een goede auto. Alleen moeten de problemen die ze hebben worden opgelost. "Hamilton zal dus heel hard aan het werk zijn samen met zijn engineers en de designers, om te ontdekken waar het fout gaat. Fundamenteel hebben ze denk ik namelijk een goede auto, maar totdat ze de set-up op kunnen lossen..." "Het zal veel hard werk vergen, maar Hamilton kan een inspiratie zijn. Hij wil namelijk het beste uit zichzelf en het team halen. Vorig jaar bewees hij dat, toen het er halverwege het seizoen op leek dat Red Bull aan de horizon zou verdwijnen, maar Hamilton wist de situatie weer om te keren. Dat laat zien hoe gedreven hij is en hoe belangrijk hij is voor Mercedes."

Onsmakelijke Marko

Na de race in Imola, die Hamilton op een teleurstellende dertiende plaats eindigde, reageerde Helmut Marko voor de camera's op cynische wijze. "Misschien had Hamilton vorig jaar toch beter kunnen stoppen", lachte hij nadat hij werd gevraagd naar de achterstand van de Brit. Herbert vindt het een onsmakelijke uitspraak, die volgens hem wel bij Red Bull past. "Echt een goedkope opmerking. Typisch Helmut Marko en Red Bull weer, om eerlijk te zijn. Nadat alles wat er vorig jaar is gebeurd, wat een strijd was dat tussen Lewis en Max, waarbij Lewis de laatste races domineerde." "Hij was in een geweldige vorm vorig jaar en Red Bull weet dat Hamilton een enorme bedreiging vormt zodra Mercedes haar zaken weer op orde heeft. Zou Red Bull Hamilton graag in hun auto willen hebben? Absoluut!", aldus de voormalig coureur.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi