Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Kritische Horner schaart zich achter Hamilton: "Dat zorgt ongetwijfeld voor problemen"

Christian Horner is net als Lewis Hamilton van mening dat de Grand Prix van Monaco niet kan blijven voortbestaan in de huidige vorm. In zijn ogen zijn aanpassingen hoogst noodzakelijk.

Horner MOnaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eerder in het weekend was het al Lewis Hamilton die zei dat de Grand Prix van Monaco gebaat zou zijn bij de nodige aanpassingen. Nu is het op zondag treintje rijden en dat kan de Mercedes-coureur niet bekoren. Hetzelfde geldt voor Christian Horner, die in de persconferentie op vrijdag de vraag krijgt of ook hij van mening is dat aanpassingen noodzakelijk zijn.

"De huidige Formule 1-auto's zij zó groot en zó zwaar. Ze zijn te groot geworden om hier in de straten van Monaco te racen, want er passen nauwelijks twee auto's naast elkaar. Dat gaat ongetwijfeld voor problemen zorgen", zo begint de Brit ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"We racen hier vanwege de historie en vanwege een stukje Formule 1-erfgoed en het is waar dat het een fenomenale locatie is. Maar daar staat tegenover dat de race op zondag in de kwalificatie al gewonnen gaat worden. We moeten er dus voor open staan om te kijken waar we iets kunnen verbeteren. We kunnen kijken of de auto's vanaf 2026 kleiner en smaller kunnen worden, maar dat lijkt er niet in te zitten."

"We kunnen op zijn minst ook kijken naar mogelijkheden om hier en daar wat ruimte in de baan te vinden om inhaalmogelijkheden te creëren en wat daar voor nodig zou zijn. De Formule 1 moet hier heel bewust mee omgaan, evenals Monaco zelf, want er zijn veranderingen nodig als dit evenement nog eens 70 jaar moet blijven bestaan."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"